Kultura

Noć muzeja u tvrđavi Imperijal, virtualna izložba o ‘Utvrdi slobode’

Izložba Muzeja Domovinskog rata Srđ

Šesnaesta Noć muzeja, a koja će se održati u petak, 29. siječnja s početkom u 18 sati pa do jedan sat u noći, nalik preostalim kulturnim zbivanjima obilježit će pandemijske okolnosti i preseljenje u virtualne prostore. Najveći dio programa, sukladno smjernicama, odvijat će se putem digitalnih medija te manjim dijelom u stvarnom prostoru muzeja. Ovim, kako su naveli organizatori nametnut će se pitanja važna za opstojnost muzeja u uvjetima globalne krize i istovremeno omogućiti publici da sudjeluje, obilazi i pretežito online uživa u pripremljenim događanjima.

U Muzeju Domovinskog rata Dubrovnik, odnosno u tvrđavi Imperijal, predstavit će se virtualna izložba ‘Utvrda slobode’ nastala u suradnji MDRD i građana grada Dubrovnika tijekom lockdown vremena u 2020. Prezentirat će se digitalizirana i prikupljena muzejska građa iz vremena Domovinskog rata, darovana od virtualnih posjetitelja kao i nadopunjeni podaci u katalogu muzejskih predmeta koji su ostvareni suradnjom stručnih djelatnika i stanovnika Dubrovačko neretvanske županije tijekom akcije muzeja u vremenu koronakrize ‘Utvrda slobode – pronađite se, javite nam, ispravite, nadopunite’.

Program će se odvijati od 20.00 do 21.00 sati, a ovom aktivnošću stavlja se naglasak na opravdanost dosadašnjeg stručnog rada na sustavnoj digitalizaciji muzejske građe čiji je izravni rezultat njena veća dostupnost, a samim tim i povećan interes šire javnosti i jačanje veza s publikom.

Izložbom se predstavlja komuniciranje MDRD tijekom 2020., preko digitalnih kanala, s lokalnom zajednicom u uvjetima krize.

Pročitajte još

RASPISAN NATJEČAJ Dubrovačke ljetne igre traže novog ravnatelja

Dulist

Doris Šarić-Kukuljica dobitnica godišnje Nagrade Vladimir Nazor za 2020.

Dulist

Usvojen program 72. Dubrovačkih ljetnih igara, svečano otvaranje vraća se pred crkvu Parca

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija