Kultura

Noć muzeja u tvrđavi Imperijal, virtualna izložba o ‘Utvrdi slobode’

Izložba Muzeja Domovinskog rata Srđ

Šesnaesta Noć muzeja, a koja će se održati u petak, 29. siječnja s početkom u 18 sati pa do jedan sat u noći, nalik preostalim kulturnim zbivanjima obilježit će pandemijske okolnosti i preseljenje u virtualne prostore. Najveći dio programa, sukladno smjernicama, odvijat će se putem digitalnih medija te manjim dijelom u stvarnom prostoru muzeja. Ovim, kako su naveli organizatori nametnut će se pitanja važna za opstojnost muzeja u uvjetima globalne krize i istovremeno omogućiti publici da sudjeluje, obilazi i pretežito online uživa u pripremljenim događanjima.

U Muzeju Domovinskog rata Dubrovnik, odnosno u tvrđavi Imperijal, predstavit će se virtualna izložba ‘Utvrda slobode’ nastala u suradnji MDRD i građana grada Dubrovnika tijekom lockdown vremena u 2020. Prezentirat će se digitalizirana i prikupljena muzejska građa iz vremena Domovinskog rata, darovana od virtualnih posjetitelja kao i nadopunjeni podaci u katalogu muzejskih predmeta koji su ostvareni suradnjom stručnih djelatnika i stanovnika Dubrovačko neretvanske županije tijekom akcije muzeja u vremenu koronakrize ‘Utvrda slobode – pronađite se, javite nam, ispravite, nadopunite’.

Program će se odvijati od 20.00 do 21.00 sati, a ovom aktivnošću stavlja se naglasak na opravdanost dosadašnjeg stručnog rada na sustavnoj digitalizaciji muzejske građe čiji je izravni rezultat njena veća dostupnost, a samim tim i povećan interes šire javnosti i jačanje veza s publikom.

Izložbom se predstavlja komuniciranje MDRD tijekom 2020., preko digitalnih kanala, s lokalnom zajednicom u uvjetima krize.

Pročitajte još

GIMNAZIJALCI U POSJETU UMJETNIČKOJ GALERIJI Razgledali izložbu ‘Vidljive’

Ivana Mijić Vulinović

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist