Aktualno

NJEMAČKI PORTAL UPOZORAVA Turisti moraju biti spremni na veće troškove u Hrvatskoj

Portal Bayerische Rundfunk 24 upozorio je njemačke državljane koji se odluče na ljetovanje u Lijepoj našoj na inflaciju u Hrvatskoj,  koja iznosi gotovo deset posto.

-Bilo da se radi o gradskom izletu u Dubrovnik ili odmoru na plaži na Krku – turisti moraju biti spremni na veće troškove u Hrvatskoj – upozorava ovaj portal sve njemačke državljane koji se odluče na ljetovanje u Hrvatskoj.
-Prema službenim podacima, inflacija u Hrvatskoj iznosi gotovo deset posto. Ali ako pogledate svakodnevne artikle u supermarketima, poskupljenja će vjerojatno biti znatno veća. Čini se da su u nekim slučajevima cijene ostale iste, ali je pakiranje postalo manje. Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, cijene hrane i bezalkoholnih pića u svibnju 2022. porasle su za 15,2 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine – ističe se u tekstu na spomenutom njemačkom portalu.

Navode i kako je ogroman rast cijena primjetan u ugostiteljstvu. Kao primjer navode, kako je prije pandemije u Zagrebu pivo u pivnici koštalo dvanaest kuna, odnosno oko 1,60 eura. Danas je ta cijena 19 kuna, odnosno nešto više od 2,50 eura.
-Na mjestima i otocima popularnim kod turista, poput Splita, Dubrovnika ili Rovinja, cijene su znatno veće. Ručak za četveročlanu obitelj može koštati 700 kuna i više, što je u protuvrijednosti oko 93 eura. Prema podacima Hrvatskog zavoda za statistiku, porasle su i cijene hotela. Bili su skuplji više od dvanaest posto ovog svibnja u odnosu na svibanj 2021. godine – piše dalje Bayerische Rundfunk 24.

Pročitajte još

POSLOVNA TAJNA! Garaža na Ilijinoj glavici krije financijske rezultate

Andrea Falkoni Račić

OBAVIJEST JADROLINIJE ‘Dora’ neće voziti do daljnjega, putnicima na raspolaganju trajekt ‘Hanibal Lucić’

Dulist

Od četvrtka do subote nema opasnosti od toplinskog vala

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija