Aktualno

“Ništa ne skrivamo, a posljedice saniramo”

mljet odisej

Povodom ekološkog incidenta u uvali Pomena na otoku Mljetu priopćenjem su se oglasili i Jadranski luksuzni hoteli. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

„U nedjelju, 3. lipnja u jutarnjim satima u kotlovnici hotela Odisej došlo je do kvara koji je prozročio curenje lož ulja u prostore kotlovnice hotela i okolni teren. Uzrok kvara je ljudska pogreška. Djelatnici hotela su odmah po otkrivanju kvara  poduzeli mjere čišćenja i saniranja te o tome obavijestili nadležne službe koje su po pozivu izašle na teren.

Utvrđeno je da je lož ulje isteklo u unutarnje prostorije hotela, točnije u prostore kotlovnice dok je manja količina ulja iscurila u okolni teren ispred hotela Odisej gdje su radi mjera predostrožnosti odmah postavljene brane te napravljeni postupci uklanjanja zagađene vode u šahtovima ispred hotela.

Isti dan je u Hotel Odisej stigao predstavnik Ministarstva mora prometa i veza, Lučka kapetanija Dubrovnik te izdao nalaz koji Vam dostavljamo u privitku.U privitku dostavljam službene zapisnike izdane od strane RH, Ministarstva poljoprivrede, Uprave vodnoga gospodarstva te Inspekcijski nalaz Ministarstva zaštite okoliša i prirode, Uprave za inspekcijske poslove iz kojih je evidentno da nema onečišćenja i zagađenja mora.

Banner 300x250 DU 1

Specijalizirana tvrtka CIAN je iz mjera predostrožnosti tretirala onečišćeno područje prikladnim kemijskim sredstvima što je evidentirano na fotografijama, a zbog kojih se u javnosti stječe dojam da se radi o zagađanju okoliša i mora, što nije slučaj.

U razloge Grozdana i Iva Stražičića koji u pismu medijima iznose informacije da Hotel Odisej želi zataškati događaj te iznose niz netočnih informacija o događaju i senzacionalistički žele prikazati da se u Hotelu Odisej dogodio ekološki incident ne želimo ulaziti, ali ističemo da Hotel Odisej od početka ništa nije želio sakriti niti zataškati već ozbiljno pristupa saniranju posljedica koje su uzrokovane te i dalje vrše monitoring u suradnji sa nadležnim institucijama.“ – stoji u priopćenju kojeg potpisuje Zrinka Marinović, PR i Event Manager ALH-a.

Pročitajte još

MOKOŠICA PRVI PUT PROSLAVILA SV. GAŠPARA ‘Misu je doživljavao kao nešto veličanstveno’

Dulist

GORDAN BOSANAC ‘Šuica je prekršila kodeks ponašanja, mora se suočiti sa sankcijama

Dulist

ISPUCALI STUPOVI PELJEŠKOG MOSTA Stručnjaci tvrde kako sigurnost prometa nije ugrožena

Dulist