Aktualno

Nikolina Farčić: TUP otvara vrata kulturnim i STEM kreativcima

Nikolina Farčić: TUP otvara vrata kulturnim i STEM kreativcima

Dan otvorenih vrata udruga s područja Grada Dubrovnika održao se 2. lipnja u prostoru TUP-a gdje su se predstavile udruge iz područja ekologije i zaštite okoliša, tehničke kulture, tehnologije te kulture i umjetnosti.

Poseban naglasak Dana otvorenih vrata udruga bio je na uključivanju svih dubrovačkih kreativnih potencijala u projekt revitalizacije TUP-a i Novog europskog Bauhausa.

– TUP d.d. otvara vrata svog dvorišta Danu otvorenih vrata udruga u prostoru na čijoj će adresi, nadamo se u skoroj budućnosti, djelovati kulturni i STEM kreativci, koji će svojim pojedinačnim djelovanjem i interakcijom generirati zanimljive sadržaje, radionice i edukacije te postati nezaobilazna adresa raznih kreativnih događanja. U sklopu projekta revitalizacije TUP-a i Novog europskog Bauhausa priželjkujemo što više ovakvih aktivnosti u sad postojećim prostorima TUP-a i dvorišta koje će biti mjesto druženja, učenja, razmjene iskustava i mjesto novih kreativnih ideja, koje će i građani i posjetitelji ovog Grada rado posjećivati te biti motivirani i inspirirani njegovom kreativnom energijom – rekla je Nikolina Farčić, članica uprave društva TUP d.d.

Pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić referirao se na iznimne organizacijske, ljudske i financijske napore Grada Dubrovnika tijekom uređenja, osnivanja i uspješnog djelovanja Centra za mlade Dubrovnik, ponudivši uključivanje svih kreativnih potencijala Centra za mlade i drugih gradskih organizacija i udruga mladih u projekt revitalizacije TUP-a i Novog europskog Bauhausa, kao i praktično iskustvo u formalno-pravnom i poslovnom udruživanju članica Centra za mlade kod uređenja odnosa u platformi Novog europskog Bauhausa.

Foto: Grad Dubrovnik

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist