Aktualno

Nikolina Farčić: TUP otvara vrata kulturnim i STEM kreativcima

Nikolina Farčić: TUP otvara vrata kulturnim i STEM kreativcima

Dan otvorenih vrata udruga s područja Grada Dubrovnika održao se 2. lipnja u prostoru TUP-a gdje su se predstavile udruge iz područja ekologije i zaštite okoliša, tehničke kulture, tehnologije te kulture i umjetnosti.

Poseban naglasak Dana otvorenih vrata udruga bio je na uključivanju svih dubrovačkih kreativnih potencijala u projekt revitalizacije TUP-a i Novog europskog Bauhausa.

– TUP d.d. otvara vrata svog dvorišta Danu otvorenih vrata udruga u prostoru na čijoj će adresi, nadamo se u skoroj budućnosti, djelovati kulturni i STEM kreativci, koji će svojim pojedinačnim djelovanjem i interakcijom generirati zanimljive sadržaje, radionice i edukacije te postati nezaobilazna adresa raznih kreativnih događanja. U sklopu projekta revitalizacije TUP-a i Novog europskog Bauhausa priželjkujemo što više ovakvih aktivnosti u sad postojećim prostorima TUP-a i dvorišta koje će biti mjesto druženja, učenja, razmjene iskustava i mjesto novih kreativnih ideja, koje će i građani i posjetitelji ovog Grada rado posjećivati te biti motivirani i inspirirani njegovom kreativnom energijom – rekla je Nikolina Farčić, članica uprave društva TUP d.d.

Pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić referirao se na iznimne organizacijske, ljudske i financijske napore Grada Dubrovnika tijekom uređenja, osnivanja i uspješnog djelovanja Centra za mlade Dubrovnik, ponudivši uključivanje svih kreativnih potencijala Centra za mlade i drugih gradskih organizacija i udruga mladih u projekt revitalizacije TUP-a i Novog europskog Bauhausa, kao i praktično iskustvo u formalno-pravnom i poslovnom udruživanju članica Centra za mlade kod uređenja odnosa u platformi Novog europskog Bauhausa.

Foto: Grad Dubrovnik

Pročitajte još

17. TJEDAN PSIHOLOGIJE O važnosti mentalnog zdravlja svih uzrasta

Dulist

SEVERINA NAKON OBRATA ‘Sad ću ići do kraja, tražit ću samostalno skrbništvo’

Dulist

APEL ZA POMOĆ Obitelj Ujdur treba pomoć, majka Kristina je teško bolesna

Dulist