Sport

Niko Pulić: ‘Visio sam o koncu zbog korone, ljudi oko mene su umirali. Ali vraćam se za volan’

Evo od utorka, 19. dan, došao je mali korak naprijed, dosta lijep i ohrabrujući – rekao je za 24sata iz bolnice Niko Pulić. Korona virus ga je, nažalost, jako pogodio, ali čuli smo da se naš automobilistički as oporavlja i da je uspio pratiti Croatia Rally na kojem je trebao i nastupiti.

– Naravno da sam pratio, koliko sam mogao. Priključio sam se uživo na WRC stranicu, ali jednostavno nisam mogao gledati cijelo vrijeme u telefon jer preko vikenda je bila ozbiljna situacija. Ali to što sam uspio pogledati me malo i dizalo – govorio je i nastavio:

– Bio sam sve pripremio da obilježim 40 godina karijere, otkako me 4. travnja 1981. pokojni Dubravko Čikor zaustavio u mome fići i počeli smo trenirati, a u srpnju ’81. osvojio sam prvi pokal. Htio sam s pravim autom pripremiti oproštaj, na WRC-u, na najvećem spektaklu ikad u Hrvatskoj, ali ipak sam uspio prebaciti emocije da je zdravlje najvažnije – ističe.

– Već sam 12-13 dana sam na najvećem stroju za maksimalni protok kisika, kapaciteta 94 litre. Kisik u krvi (zasićenost, odnosno parcijalni tlakovi kisika u krvi, nap. a.) su mi pali između 31 i 34 pa smo s nekim vodenim parama uspjeli dići na 72 do 75. Ova prekrasna ekipa liječnika i medicinskog osoblja uspjela je u četiri dana stabilizirati kisik oko 88 do 92, jer lijevo plućno krilo još se nije pomaklo s mjesta, uhvaćeno je 85 posto (skoro je cijelo zatvoreno, bez funkcije, nap. a.), a desno je nešto manje zatvoreno, oko 82 posto je bilo uhvaćeno i čeka čišćenje tog vraga kojeg smo ubili u plućima, da počnu funkcionirati i raditi ono za što ih Bog stvorio. Cijeli članak pročitajte ovdje.

Pročitajte još

TREĆI TURNIR HTS-A Tenisač Dubrovnika Lorenzo Butigan na prvom mjestu u Dalmaciji

Dulist

Neptunaši se na trećoj regati Kupa Dalmacije okitili sa sedam medalja

Dulist

Prošlo je deset godina otkad nas je napustio Zlatko Sentić

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija