Vaše vijesti

NIJE BITNO KOLIKO SI MALI Katarinina priča iz Poliklinike Glavić

NIJE BITNO KOLIKO SI MALI Katarinina priča iz Poliklinike Glavić

Kada je ušla u terapiju njezin pogled bio je pun suza jer je zbog operacija tetiva imala izrazito osjetljiva stopala zbog čega nikome nije dopustila doći dovoljno blizu’, počinju iz Poliklinike Glavić priču o maloj hrabroj Katarini.

Zbog izrazito osjetljivih stopala hod na uređaju za rehabilitaciju nogu bio je veliki izazov i za nju i za nas. Ipak, uz silan trud i upornost, Katarina je napravila svoje PRVE KORAKE nakon nekoliko tjedana neurorehabilitacije! – zapisali su uz video iz Poliklinike, a evo što su još dodali:

Uz bolna stopala, ograničenja su bila i velike kontrakture u koljenima, koje smo unutar prvih mjesec dana uklonili. Nakon nekoliko tjedana terapije uspjeli smo obrisati sve suze i okrenuti Katarinin put u neurorehabilitaciji na smijeh. Cilj terapije bio je omogućiti samostalnost prilikom transfera, hod uz pomoć pomagala, te poboljšati finu motoriku ruku. Kako Katarina voli nakit i voli ga izrađivati, poboljšati finu motoriku postao je njezin osobni cilj zbog kojeg je prostor radne terapije vrlo brzo postao omiljeno mjesto u Poliklinici.

Ne čudi tako da je uz trud i rad, intenzivne i brojne terapije ova djevojčica ostvarila svaki zadani cilj. Kada je Katarina prihvatila svoja kolica u ruke i počela ih sama gurati znali smo da je ostvarila jednu svoju želju, a to je samostalniji hod. Ima ona još koju želju, ali kako kaže ‘uz siguran hod sve ću ih moći ostvariti’.

Ona je hrabra djevojčica koja voli boje i naše je prostorije svakodnevno ispunjavala bojama sreće, ali nas je i podsjetila kako nije bitno koliko si mali, bitno je truditi se i imati fokus jer tada pomičeš granice svojih mogućnosti. Draga Katarina, cijeli tim Poliklinike Glavić Zagreb želi ti još puno sigurnih koraka i kreativnosti s kojom ćeš izraditi nakit kojim ćeš svoje boje pokloniti svijetu na originalan način. Prepuštamo te timu u Dubrovniku gdje ćeš nastaviti siguran put prema uspjehu – zapisali su.

Dobrodošla Katarina!

Video pogledajte ovdje.

Pročitajte još

[FOTO] SUGRAĐANIN UPOZORAVA Netko krade kamen na trasi stare željezničke pruge?

Dulist

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist