Crna kronika

NI TRAGA Potraga za nestalim Švicarcem na Konavoskim brdima ušla u peti dan

NI TRAGA Potraga za nestalim Švicarcem na Konavoskim brdima ušla u peti dan

Švicarski državljanin koji je u četvrtak predvečer nestao na Konavoskim brdima još nije pronađen, a potraga je ušla u peti dan, doznaje se u ponedjeljak ujutro od pročelnika HGSS-a Dubrovnik, Zorana Čabrila.
Nestanak 49-godišnjaka u četvrtak nešto prije 20 sati prijavila je supruga, a potragu otežava činjenica da Švicarac, inače iskusan planinar, nema uz sebe mobitel.
– Danas poslijepodne južna padina će se proći helikopterom, a gore je trenutno zapovjedno vozilo s dvije grupe ljudi, a popodne nam dolaze tri potražna tima. Bit će još dvije grupe ljudi, pretraživat će se područje gdje imamo indikacije da bi se mogao nalaziti nestali – rekao je Čabrilo te dodao kako ranije indikacije nisu dale rezultate.
– U posljednjih pet dana na Konavoskim brdima u potragu je uključeno preko 130 ljudi, koji traže više od 120o ‘čovjek-sati’. Pretraženo je već ogromno područje, ali još uvijek nema rezultata. Danas iza 16 sati bit će intenzivnija pretraga – rekao je on.
Na upit jesu li se razmatrale druge mogućnosti osim nestanka, Čabrilo je istaknuo kako su u koordinaciji sa svim nadležnim službama.
– Mi smo u koordinaciji s policijom, službom Hitne pomoći, Općom bolnicom Dubrovnik, Zračnom lukom, ali imamo negativnu povratnu informaciju. Područje je izrazito zahtjevno – rekao je Čabrilo te dodao kako se potraga radi uz pomoć potražnih pasa, helikoptera, dronova itd.
Inače, 49-godišnjak je nestao nakon što se poslije ručka na Konavoskim brdima uputio prema hotelu Epidaurus u Cavtatu u kojem je odsjeo.

Pročitajte još

PREMINUO OTAC TOŠE PROESKOG Sestra pokojnog pjevača oprostila se emotivnom porukom

Dulist

VEĆ IMA DVIJE PRAVOMOĆNE PRESUDE Vozio pijan i pod zabranom, oduzeto mu vozilo

Dulist

Moldavac i Bugarin u bunkeru kombija pokušali prokrijumčariti pet osoba

Dulist