Crna kronika

NEZAKONITI RIBOLOV Policija ‘uhvatila’ talijansku ribaricu kod Mljeta

pomorska policija

Policijski službenici Nacionalnog pomorskog centra ovog su četvrtka, nešto prije 16.30 sati, putem tehničkih sredstava za nadzor državne granice na moru, uočili ulazak talijanske ribarice imena ‘Oronzo C’ u teritorijalno more Republike Hrvatske južno od Mljeta.

Naime, navedena ribarica plovila je brzinom od 2,2 čvora, a što je ukazivalo na nezakonito ribarenje u morskim vodama Republike Hrvatske. Odmah po utvrđenom upućeno je policijsko plovilo, koje je putem pomorskog kanala 16 zapovjedniku ribarice izdalo naredbu o zaustavljanju, međutim kako se zapovjednik navedene ribarice oglušio na zapovijed i nastavio plovidbu u smjeru međunarodnih voda započet je njezin progon, koji je završio uzapćenjem u 17.35 sati, navode iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

U 21.15 sati predmetna ribarica je provedena u luku Dubrovnik, gdje su policijski službenici uz prisustvo ribarskog inspektora Uprave za ribarstvo izvršili inspekcijski pregled plovila, radi podnošenja adekvatnih prijava.

Provedenim nadzorom utvrđeno je da se na ribarici kao članovi posade nalaze tri državljanina Italije, od kojih je jedan zapovjednik i još četiri državljana Indonezije.

Tijekom današnjeg dana, zbog osnovane sumnje u počinjeni prekršaj iz Zakona o morskom ribarstvu, proveden je prekršajni postupak protiv zapovjednika talijanske ribarice pred Općinskim sudom u Dubrovniku nakon kojeg je ribarica, u 13.35 sati isplovila iz luke Dubrovnik u pravcu međunarodnih voda.

Pročitajte još

[VIDEO] STIGLA I POMOĆ IZ ZRAKA Stjepan Simović: Zaustavili smo ga, nema više širenja požara

Dulist

Stižu dva kanadera, zatvorena magistrala

Dulist

Požar poviše Grada! Vatra se opasno približila Zlatnom potoku

Dulist