Crna kronika

NESTAO NA MORU Uspješno okončana potraga za 16-godišnjim mladićem

NESTAO NA MORU Uspješno okončana potraga za 16-godišnjim mladićem

Potraga za 16-godišnjim mladićem koji je protekle srijede u večernjim satima nestao na moru kamo se uputio svojim plovilom, uspješno je okončana, neslužbeno doznaje DuList. U potrazi za mladićem sudjelovali su policija i Lučka kapetanija, a pronađen je ispod hotela Belvedere. Iz Lučke kapetanije očitovali su se i službenim priopćenjem o cijelom događaju.

Djelatnici Lučke kapetanije Dubrovnik tragali su od srijede navečer od 21. 40 sati za nestalom muškom osobom (rođenom 2005. godine) koja je s brodicom Pasara plave boje, bez kabine, dužine 5 metara, isplovila iz Gradske luke između 17.30 i 18 sati. Budući da se osoba nije vratila do mraka, roditelji su obavijestili nadležnu Lučku kapetaniju Dubrovnik koja je odmah uputila brod Danče i krenula s traganjem od otočića Grebeni do rta Pač. Također je upućeno i policijsko plovilo za prolaz vanjskom stranom Lopuda i Koločepa.

Tijekom noći počinje, a pred zoru i pojačava, sjeveroistočni vjetar pa je jutros uspostavljen sektor od Cavtata do hridi Grebeni prema granici u smjeru jugozapada. Angažirane su i dvije vatrogasne brodice, jedna policijska i brod MUP-a. Brod MUP-a traga uz samu granicu teritorijalnog mora, dok brodice tragaju uz obalu do 2 nautičke milje od obale, a motorni brod Danče traga u području između njih.

Zatražen je i pojačani nadzor radarima i kamerama s tri okolne postaje te je angažirano i nekoliko fizičkih osoba sa svojim brodicama, a od Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) zatraženo je i djelovanje sukladno situaciji ugrožene sigurnosti na moru (SARMAP). Mladić je pronađen ovog četvrtka ujutro u 8.40 sati – istaknuto je u priopćenju Lučke kapetanije.

Pročitajte još

Čistili okoliš oko bolnice, pa primijetili minobacačku granatu!

Dulist

PROMETNA NEZGODA Sudar dvaju vozila između Zvekovice i Čilipa

Dulist

‘GASIRAO’ I BEZ DOZVOLE Rekorder tjedna s 2700 eura kazne

Dulist