DuList INUrednički izbor

NERA NIKOLIĆ Posjetila sam 45 država svijeta. No, Dubrovnik je za mene i dalje najljepši

NERA NIKOLIĆ Posjetila sam 45 država svijeta. No, Dubrovnik je za mene i dalje najljepši

Nera Nikolić nova je Miss Earth Hrvatske za 2019. godine. Dubrovkinja sa zagrebačkom adresom predstavljat će Lijepu našu na svjetskom izboru za ‘Miss Earth’ na Filipinima početkom studenog.

‘Osjećala sam neopisivu sreću i ponos što sam baš ja odabrana da predstavljam Lijepu našu’, istaknula je Nera za DuList. Ovogodišnji izbor za Miss Earth Hrvatske održao se u Banja Luci kao i izbor za Miss Earth Bosne i Hercegovine. Bilo je jako puno djevojaka, kaže nam, a pripremale su se dva dana za finalnu večer. Inače, Miss Earth je svjetski izbor ljepote koji se bavi promoviranjem ekološke svijesti te je jedno od najprestižnijih izbora ljepote. Prošle godine natjecalo se čak 87 djevojaka iz cijelog svijeta, a finalnu večer prenosila je i jedna američka televizija te je putem malih ekrana ovaj spektakl pratilo preko dvije milijarde ljudi. Jedan od članova žirija bio je Steven Seagal. Na finalnom natjecanju sudjeluju djevojke iz cijelog svijeta, a doći će čak mjesec dana prije zbog priprema.

— Najviše od svega veselim se što ću upoznati puno dobrih ljudi – rekla je Nera.

Svjetska putnica
Na prvu nije htjela sudjelovati. Naime, iz direkcije natjecanja su je kontaktirali da se prijavi, no nije znala kako se radi o jednom od najprestižnijih i najgledanijih izbora na svijetu. Na kraju je pristala na nagovor prijatelja. I pobijedila! Vjeruje da za odluku žirija nije bio presudan samo vanjski izgled.

— Sve djevojke su bile prekrasne, pametne, drage te sam provela s njima nekoliko dana prije samog izbora. Kažu da je osim mog vanjskog izgleda ipak nešto drugo presudilo. Možda je to bilo samopouzdanje i odlično znanje jezika, ali to biste trebali pitati stručni žiri kojih je bilo šesnaestero, a među njima su se nalazili plastični kirurg, stomatolog, modna dizajnerica, biznismeni, sportaši… – rekla je.

Svi su bili presretni kad su čuli da je osvojila titulu. ‘Mama je išla sa mnom na izbor te je kao i uvijek do sad bila moja najveća podrška’, ističe Nera. Najvažnija nagrada koju je osvojila, priznaje nam, svakako je odlazak na Filipine. Nera je, naime, velika ljubiteljica putovanja.

— Dosad sam posjetila 45 država svijeta i ne planiram stati, a u većini od tih 45 sam bila i nekoliko puta. Također, živjela sam četiri mjeseca u Americi, kao i pet mjeseci u Poljskoj gdje sam i studirala – navodi nam.

Osvojila je i brojne nagrade, no s obzirom da se ova vijest proširila vrlo brzo, javilo joj se jako puno brendova za suradnju kao i pjevača za sudjelovanje u njihovim spotovima. Nažalost, trenutno je ozlijeđena te će neke aktivnosti ipak morati odgoditi.

Dubrovnik je najljepši grad

Prvi put se na modnoj pisti našla i prije odlaska u osnovnu školu. Kad se preselila u Zagreb, jedna ju je modna agencija primijetila te je započela suradnju. Godinama je nosila revije i snimala za razne brendove.

Inače, u Dubrovniku je živjela do svoje 13. godine. Iako već deset godina živi u Zagrebu, i dan danas kad je netko pita odakle je, kaže: ‘Iz Dubrovnika’.

— Obišla sam stotine i stotine gradova, ali za mene je Dubrovnik i dalje najljepši grad na svijetu. Mislim da će tako i ostati – govori nam.

Studira novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Na dan kad je išla na izbor, pisala je zadnji ispit na fakultetu i položila ga!

— Sad me čeka samo pisanje diplomskog rada na temu predsjedničkih izbora i političke komunikacije, kojemu se iznimno radujem. Na trećoj godini odlučila sam se za smjerove Novi mediji i Odnosi s javnošću tako da se planiram baviti time i naravno putovanjima koje obožavam – ističe.

Teško joj je izdvojiti najdraže putovanje, ali kad bi već morala, to bi bilo jednomjesečno uživanje na Tajlandu s prijateljicama.

— Obišle smo pet gradova. Vidjela sam najsiromašnije i najbogatije djelove Tajlanda, upoznali smo ljude koji se nikad nisu pomaknuli dalje od svog sela i one koji su obišli cijeli svijet. Iskustvo je bilo predivno te se svakako planiram vratiti jednog dana – priča nam Nera.

Zanimljivih uspomena uvijek ima. Zasigurno najluđe, bilo je putovanje po Americi kad se s prijateljicom uputila autom iz San Francisca na put dug tisuću kilometara za Las Vegas bez GPS-a, bez američke sim kartice i rezerviranog smještaja.

— Kad smo napokon došle tamo i uhvatile WiFi shvatile smo da su taj dan sve smještajne jedinice rasprodane jer smo došle točno na meč MayWeathera i McGregora… Spavale smo u autu – kroz smijeh će. No, od svih putovanja, ipak najviše uživa u druženju s obitelji i prijateljima, kad jednostavno izgubi pojam o vremenu zbog brojnih priča popraćenih smijehom.

Ljepota i društvene mreže

— Uvijek kažem da je ljepota u oku promatrača. Iako nam svakodnevno nameću savršene žene, mislim da sve više javnost shvaća da je se u cijeloj priči nalazi previše photoshopa i plastičnih operacija. Nisam protivnik ni jednog ni drugog, ali sve u granicama normale – tvrdi nam Nera.

Društvene mreže su, ističe, postale glavno mjesto samopromocije te prikazivanja savršenog života.

— Rijetko tko će objaviti sliku kad se tek probudi, nenašminkan ili masne kose, ali realno gledajući jesmo li se prije društvenih mreža fotografirali takvi? Nismo, nego uvijek za neku prigodu, sređeni i dotjerani. Stoga mislim da nije takav današnji svijet, nego da je tako oduvijek bilo. Društvene mreže mogu osobi jako puno pomoći ukoliko se želi eksponirati. Oni koji žele ostati ‘tajni’, uvijek mogu imati zaključane profile, ne objavljivati nikakve slike ili ih uopće ne imati – zaključila je Nera kojoj je Instagram prvenstveno puno pomogao, a preko kojeg i dobiva najviše ponuda za suradnje.

Mi Neri ovim putem želim puno sreće na natjecanju na Filipinima!

Pročitajte još

[FOTO] UNIDU BookClub – inicijativa koja obogaćuje studentski život Dubrovnika

Nora Di Leo

DEFINITIVNO FAVORIT! Baby Lasagna skočio na eurovizijskim kladionicama

Dulist

SEVE U DUBROVNIKU ‘Ljubav se ljubavlju vraća’

Dulist