Sport

Neptunaši bogatiji za dva naslova doprvaka Hrvatske!

Neptunaši bogatiji za dva naslova doprvaka Hrvatske!

Ukupno tri medalje osvojili su veslači VK Neptun na 78. Hrvatskom veslačkom prvenstvu, koje se protekla četiri dana održalo na zagrebačkom Jarunu, a koje je okupilo više od tisuću natjecatelja iz svih hrvatskih klubova.

Zadnjeg dana prvenstva Neptunaši su bogatiji za dva naslova doprvaka Hrvatske.

-Lovro Čondrić i Toni Crnjak su nastavili svoj niz. Drugu godinu za redom su doprvaci. Uspješniji od njih u A finalu bila je samo posada zagrebačke Trešnjevke. Čondrić i Crnjak su 2000 metara izveslali za 6 minuta, 48 sekundi i 49 stotinki. Imali smo dvije posade u finalu dvojca lakih seniora. Na kraju sedmi su bili Ivan Ban i Ivan Pecotić – ističu iz kluba.

Drugo srebro osvojili su naši veterani Srđan Matijašević i Pero Mojaš, koji su srebro osvojili izveslavši tisuću metara za tri minute i 53 sekunde. Uspješniji od njih bio je samo dvojac Zagreba, koji je imao 5 sekundi i 94 stotinke bolje vrijeme, dok su od brončane posade Glagoljaša naši bili brži za više od 18 sekundi.

Korak do medalje ostali su Roko Mucić i Matija Medi u dvojcu u konkurenciji seniora u kojem je zlato uzela posada Mladosti, a u kojoj je veslao olimpijski pobjednik, Valent Sinković, i to s Dinom Rupčićem. U ‘A’ finalu nastupio je ove nedjelje i Toni Pulić, koji je bio šesti u skifu lakih seniora.

-Sa 78. Hrvatskog prvenstva vraćamo se s dva srebra i broncom, koju je dan prije osvojio kadetski dvojac u sastavu Vito Šutalo i Ante Klešković – navode.

Inače, VK Neptun nastupio je s više od 20 natjecalja pod vodstvom trenera Pava Bačića te Lovra Čondrića.

Pročitajte još

TRON EUROPE PRIPADA HRVATICI Matić prvakinja, Cvjetko brončana, Oberan upisala pobjedu i poraz

Dulist

MALONOGOMETNA LIGA Square poražen u Omišu

Dulist

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist