Sport

NEOČEKIVANI REZULTAT! Amerikanci pobijedili Barakude

barakude vs madjarska2 1

Hrvatska vaterpolska reprezentacija poražena je od SAD-a u posljednoj pripremnoj utakmici uoči Olimpijskih igara i to rezultatom 13:11 za SAD. Utakmica je odigrana u šibenskoj Crnici.

Barakude su ovime okončale pripreme za OI te će ovaj će vikend, subotu i nedjelju, igrači dobiti slobodno, da bi se zaključno okupili u ponedjeljak, 22. srpnja u Zagrebu iz kojeg će dva dana kasnije, u srijedu, put glavnog francuskog grada, pišu Sportske novosti.

Inače, zanimanje za ovu utakmicu je u Krešimirovom gradu bilo fantastično. Sat vremena prije utakmice, ispred vratiju bazena stajalo je već oko 150 navijača. Na bazenu je za ovu priliku postavljena i montažna tribina, te se na koncu okupilo najmanje 800 vaterpolskih zaljubljenika ili maksimalan kapacitet.

Za razliku od Amerikanaca koji su u zapisnik stavili 14 igrača, izbornik Tucak je ušao u utakmicu s 13 igrača. Očekivano, 12 koji su odabrani za Olimpijske igre u Parizu plus drugi vratar Mate Anić umjesto ozlijeđenog Marka Bijača. Našem su kapetanu ozlijeđena leđa, potrebno je mirovanje, ali ozljeda ne bi trebala biti sputavajuća glede nastupa na Igrama.

Na prvi pogodak nismo trebali dugo čekati. Nakon 27 sekundi, u zadnjim trenucima napada ili točno onako kako i izbornik Tucak želi, mala bravura Jokovića. Praktički iz “mrtvog kuta” iznenadio je vratara Weinberga. Naša obrana u prva tri američka napada pokretljiva, dinamična i bez pogrešaka.

Zato na drugoj strani griješe malo Amerikanci, Vrlić je odvukao pozornost američke obrane koja se povukla malo preplitko, a Bukić to kažnjava za 2:0. No, jednakom mjerom uzvraćaju, s dva gola Amerikanci – Obert s igračem više, te Chase Dodd izvana za 2:2. Ipak, na prvi se odmor otišlo s hrvatskom prednošću, zaslugom Marinića Kragića pola minute prije kraja.

Dobro su naši igrači nastavili i u drugoj četvrtini, održavajući prednost od 1-2 gola prednosti. Jako dobra obrana, fino “čitanje” odnosno iskorištavanje američke M-zone u obrani u kojoj se istaknula naša vanjska linija (Joković, Žuvela, Marinić Kragić)

U drugom dijelu utakmice, drukčija igra SAD, ali nažalost i Hrvatske. Nismo uspjeli pronaći odgovor na presing Amerikanaca, a s druge strane realizacija igrača više nam je bila baš loša, jako loša (2-9 nakon tri dionice). Posljedica, 5:1 za SAD u trećoj četvrtini, potpuni obrat od 6:4 do 7:9, a početkom zadnje dionice golom Daubea i 7:10.

Najbolji hrvatski igrač u šibenskom srazu, Luka Bukić vratio je Barakude rezultatski u igru s dva brza gola, drugi iz kontre (9:10). Brzo su Amerikanci vratili na svojih +3 (9:12), ali su Harkov s desne strane, te prelijepo Fatović s lijevog krila vratili na minimalan zaostatak (11:12). No, ne i ništa više ili bolje od toga. Ne za ovu utakmicu, ne ovom prilikom. Bit će bitnije biti bolji protiv istog suparnika u 5. kolu skupine u Parizu.

Pročitajte još

Na tjednom parskom turniru bridža najbolji su Majstorović i Zvrko!

Dulist

Barakude će u petak odigrati posljednju prijateljsku utakmicu uoči Pariza!

Dulist

Dva naslova prvaka za Nenadića, popodne u finalu i Šurkovići!

Dulist