Crna kronika

NEOBIČAN ‘ULOV’ NA GORNJEM BRGATU Slomio zube na ‘raljama’

NEOBIČAN 'ULOV' NA GORNJEM BRGATU Slomio zube na 'raljama'

Carinski službenici Službe za mobilne jedinice Dubrovnik su na graničnom prijelazu Gornji Brgat, pregledom osobnog vozila, pronašli skrivenu neprijavljenu skeletiranu čeljust morskog psa.
Kako navode iz Carinske uprave, provodeći pojačane mjere nadzora, carinski službenici Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Dubrovnik 3.veljače 2020. izvršili su pregled osobnog vozila na graničnom prijelazu Gornji Brgat prilikom čega je pronađena neprijavljena skeletirana čeljust morskog psa dimenzija 38 cm x 34 cm.

U suradnji sa službenicima Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Zavoda za zaštitu okoliša i prirode, utvrđeno da se radi o vrsti Kučak (Isurus Oxyrinchus), navedenoj u dodatku II. Konvencije o međunarodnoj trgovini ugroženim vrstama divljih životinja i biljaka (CITES), odnosno Prilogu B Uredbe Vijeća (EZ) broj 338/97 o zaštiti vrsta divlje faune i flore uređenjem trgovine tim vrstama, za čiji prekogranični promet je potrebno CITES uvozno dopuštenje.

Protiv prekršitelja bit će podnesen prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 15.000,00 kuna, a pronađena roba je oduzeta.

Foto: Carinska uprava

Pročitajte još

Prometna nesreća u Gružu

Dulist

[FOTO] MALOLJETNIČKO NASILJE NA PROFILU ‘MOLI SE DUBROVNIK’ Brutalnost s TikToka izašla na ulicu

Nora Di Leo

TUŽAN DAN U DUBROVNIKU Preminuo i Antun Tonći Matković

Dulist