Aktualno

Nema interesa za zemljište u Obuljenom

Današnje usmeno javno nadmetanje za prodaju nekretnina Grada Dubrovnika u Obuljenom nije izazvalo interes trgovačkih društava.

Podsjetimo, na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća odlučeno je kako će Grad Dubrovnik na usmenom javnom nametanju prodati nekretnine, tj. zemljišta u Obuljenom ukupne površine od 4 849 metara kvadratnih po početnoj cijeni od 10 667 800 kuna, odnosno 2 200 kuna po metru kvadratnom.

Prema prostorno planskoj dokumentaciji nekretnine koje je Grad ponudio na prodaju nalaze se u zoni gospodarske, pretežno trgovačke namjene, a vrijedi se prisjetiti kako je gradonačelnik Vlahušić još 2009. godine vodio razgovore s tvrtkom Agrokor o mogućoj izgradnji trgovačkog centra s komercijalnim i društvenim sadržajima.

Povjerenstvo za provođenje usmenog javnog nadmetanja na čelu s predsjednikom Dariom Obradovićem utvrdilo je kako sinoć do ponoći na račun Grada Dubrovnika nijedno trgovačko društvo nije uplatilo iznos jamstva od nešto više od dva milijuna kuna, odnosno 20 posto ukupne vrijednosti nekretnine.

– Više sreće drugi put – zaključili su u Povjerenstvu, a raspis novog usmenog javnog nadmetanja može se očekivati uskoro.

Pročitajte još

ODLIČNO! KUD ‘Stjepan Radić’ organizira učenje konavoske zdravice za djecu

Dulist

DO KRAJA LISTOPADA British Airways povezuje Heathrow i Dubrovnik 11 puta tjedno!

Dulist

Sajam tradicijskih obrta i rukotvorina za vikend u Lazaretima

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija