Aktualno

Nema interesa za zemljište u Obuljenom

Nema interesa za zemljište u Obuljenom

Današnje usmeno javno nadmetanje za prodaju nekretnina Grada Dubrovnika u Obuljenom nije izazvalo interes trgovačkih društava.

Podsjetimo, na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća odlučeno je kako će Grad Dubrovnik na usmenom javnom nametanju prodati nekretnine, tj. zemljišta u Obuljenom ukupne površine od 4 849 metara kvadratnih po početnoj cijeni od 10 667 800 kuna, odnosno 2 200 kuna po metru kvadratnom.

Prema prostorno planskoj dokumentaciji nekretnine koje je Grad ponudio na prodaju nalaze se u zoni gospodarske, pretežno trgovačke namjene, a vrijedi se prisjetiti kako je gradonačelnik Vlahušić još 2009. godine vodio razgovore s tvrtkom Agrokor o mogućoj izgradnji trgovačkog centra s komercijalnim i društvenim sadržajima.

Povjerenstvo za provođenje usmenog javnog nadmetanja na čelu s predsjednikom Dariom Obradovićem utvrdilo je kako sinoć do ponoći na račun Grada Dubrovnika nijedno trgovačko društvo nije uplatilo iznos jamstva od nešto više od dva milijuna kuna, odnosno 20 posto ukupne vrijednosti nekretnine.

– Više sreće drugi put – zaključili su u Povjerenstvu, a raspis novog usmenog javnog nadmetanja može se očekivati uskoro.

Pročitajte još

[FOTO] DIVNA MLADOST Župljani i Konavljani primili sakrament potvrde

Dulist

Počinje isplata dječjeg doplatka za ožujak

Dulist

OD PONOĆI Počinje izborna šutnja!

Dulist