Aktualno

Milković: Do neke druge prilike!

Na sjednici Rektorskog zbora Republike Hrvatske na Sveučilištu u Dubrovniku se razgovaralo o stanju na Sveučilištima te je dogovoreno kako je potrebno jasno definirati znanstveno – istraživački sektor, za koji je potrebno osigurati  značajnija izdavanja.

Ove godine Sveučilište u Dubrovniku preuzima predsjedanje Rektorskog zbora od Sveučilišta u Zadru, a nova predsjednica Rektorskog zbora je dubrovačka rektorica Vesna Vrtiprah, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj su govorili ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, predsjednik Rektorskog zbora RH i rektor Sveučilišta u Zadru Ante Uglešić i dugogodišnji rektor  Sveučilišta u Dubrovniku Mateo Milković.

– Želim se zahvaliti rektoru Milkoviću za sve što je učinio za znanost i visoko obrazovanje – rekao je uvodno Ante Uglešić. Ministar Jovanović izrazio je zadovoljstvo što je Dubrovnik postao grad znanja i što ulaže u svoje studente.  

– Rektorski zbor nije samo formalni savjetnik Ministarstva. Sve odluke i zaključke Rektorskog zbora za nas su obvezujuće, i trudimo se iznaći dodatna sredstva za znanost  – rekao je ministar Jovanović dodavši kako se dovršava natječaj za Upravni odbor Hrvatske zaklade za znanost.

– To je najvažnije tijelo za razvoj znanosti u zemlji. Mi u Ministarstvu ne upravljamo znanošću već nadziramo sredstva za znanost a u taj odbor će biti uključeni najpoznatiji znanstvenici- naglasio je ministar.
 Medijima se obratio i rektor Sveučilišta u Dubrovniku Mateo Milković zahvalivši im se na dosadašnjoj suradnji.Iznio je i tri točke koje smatra najvećim uspjehom u svom mandatu.

– Dubrovnik je nakon 40 godina promišljanja dobio Sveučilište, a uložili smo i u  kadrove. Kada smo počeli imali smo 20, a danas imamo 86 doktora znanosti.  Ulagali smo u opremu i infrastrukturu. 200 milijuna kuna uloženo je u kampus. Lokacijska dozvola za studentski dom je dobivena, a taj projekt smo kandidirali za strukturne fonodove. Očekujemo sredstva do kraja ove godine – istaknuo je Milković naglasivši:
– Vidimo se nekom drugom prilikom.

 

Pročitajte još

PRODAJA SE PRESELILA U VIRTUALNE VODE Raste kupovina u ‘dva klika’

Dulist

Iz sustava eNautika izbrisano 807 čarterskih tvrtki

Dulist

Dubravka i Romana pobijedile su rak dojke: ‘Treba naći motiv za život!

Maria Prkut

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija