Aktualno

Nedostaje nam 4300 liječnika!

Nedostaje nam 4300 liječnika!

Hrvatskoj nedostaje 4300 liječnika, upozorio je dekan Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Davor Miličić, uputivši apel mjerodavnima da taj problem riješe.

Istaknuo je kako je upravo Medicinski fakultet prvi počeo upozoravati na ovaj problem i to 2009. godine, a ne bi li se doskočilo tom problemu povećane su i upisne kvote s 240 na 300 studenata.

Kako piše Dnevno.hr, odluku Medicinskog fakulteta podržalo je i nadležno Ministarstvo, te je čak potpisan i sporazum prema kojem se država obvezala izdvajati za fakultet dodatne novce kako bi se otvorila nova radna mjesta, a istim je definirana i dinamika dodatnog zapošljavanja. No, Miličić naglašava kako se sporazum do danas nije realizirao. Fakultetu nedostaje više od 30 posto nastavnika, što je pokazala i analiza državne revizije.

Bez povećanja broja nastavnika i suradnika Medicinski fakultet, upozoreno je na konferenciji za medije, neće više moći kvalitetno održavati nastavu, odnosno morat će se smanjiti upisne kvote za studij medicine.
 

Pročitajte još

DU MOTION UTRKA GRAĐANA Poljak Patryk i naša Luciana najbrže istrčali pet kilometara za Marka

Dulist

Tko je bez struje u ponedjeljak?

Dulist

[VIDEO/FOTO] ‘SA REGALA, IZ BURALA’ Modna revija nošnji i nakita Župe dubrovačke

Dulist