Aktualno

“Nedopustivo je manipuliranje državnim teritorijem”

"Nedopustivo je manipuliranje državnim teritorijem"

Ravnatelj Hrvatskog državnog arhiva, Dubrovčanin dr. Stjepan Ćosić darovao je kardinalu Josipu Bozaniću knjigu „Prijevara ili zabluda. Problem granice na području poluotoka Kleka“.

Ćosić je knjigu, podjetimo, napisao u suradnji s akademikom Nenadom Vekarićem te Nikom Kapetanićem.

– Upoznat s raznim vidicima složenoga graničnog pitanja, zagrebački nadbiskup kardinal Bozanić je izrazio potporu nastojanjima onih koji, u svjetlu znanstvenih činjenica i stručnih prosudbi, traže rješenja braneći istinu.

Ujedno se zauzima za one stavove koji nisu na tragu ishitrenih poteza koji bi ugrozili hrvatske nacionalne interese i – ne uvažavajući utemeljene spoznaje – štetili hrvatskomu narodu. Istaknuo je da je nedopustivo političko manipuliranje s hrvatskim državnim teritorijem, naročito kada su u pitanju državne granice.

Ozbiljnost tematike zahtijeva iznimnu odgovornost ne samo političara nego cjelokupne društvene i znanstvene javnosti, kao i domoljubnu svijest zastupnika u Hrvatskome saboru.
Sve to poziva na mudrost odgovornih u konkretnome pitanju o granici na području poluotoka Kleka i na odlučnost da se ne donosi politička odluka kojom bi Hrvatskoj bio oduzet dio njezinog teritorija – istaknuto je u priopćenju Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije.
 

Pročitajte još

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist