Vaše vijesti

(NE)BRIGA GRADA Stanari Janjinske strahuju od zaraze

Janjinska ulica smeće

Stanovnici Janjinske ulice, poviše groblja sv. Mihajla u Lapadu strahuju od zaraze, ali mogućeg požara koji bi im zbog obraslog raslinja mogao zaprijetiti.

Stoga su uputili javni apel gradskim vlastima da konačno nešto naprave po ovom pitanju. Naime, kako govore stanovnici, ima i više od mjesec dana da su gradske službe upoznate s problemom, no nitko nije reagirao. Kao dokaz poslane su nam i fotografije razbacanih kartonskih kutija kraj kontejnera, u kojima se, tvrdi jedan stanovnik, skupljaju miševi, dok se štakori i zmije legu u visokom raslinju o kojem nitko ne brine.

A Grad, tako mu je barem rekao dogradonačelnik Željko Raguž, ne može učiniti ništa jer je riječ o privatnom vlasništvu.

– Obraćam vam se ako ikako možete pomoći ulici Janjinska, koja se nalazi poviše groblja sv. Mihajla na Lapadu, koja je već danima, kako vidite u priloženim slikama, neočišćena. Od prošlog tjedna stoje ove kutijetine i skupljaju se miševi, tj. štakori i zmije se legu u visokom rasljinstvu. Upoznao sam dogradonačelnika Raguža za zmije i poslao mu slike ubijene zmije, no do danas nitko iz grada nije poduzeo da se to očisti jer je to, kako kaže Raguž, privatno vlasništvo.

No logikom zdravog razuma Grad, tj. vlast u gradu ima snagu prisiliti vlasnika da to sredi o svom trošku ili neka Grad sredi i naplati vlasniku uređenje te prašume. Ja vas molim u ime stanara Janjinske ulice pomozite nam u borbi sa silama gradskih vlasti, koji šminkaju staru jezgru, Gruž i Uvalu Lapad kako bi ispalo da se nešto radi, a mi živimo u smradu i strahu od glodavaca i gmizavaca. I mi živimo u tom istom gradu dok naše vlastele uživaju u tzv. neistinama koje prodaju turistima – zaključio je u mailu stanovnik Janjinske ulice, koji je medijima uputio apel s nadom da će se nešto napraviti.

 

Pročitajte još

[FOTO] SUGRAĐANIN UPOZORAVA Netko krade kamen na trasi stare željezničke pruge?

Dulist

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist