Crna kronika

NEADEKVATNA SKRB, TEŠKO ZLOSTAVLJANJE… Dvoje volontera osumnjičeno za mučenje životinja na Žarkovici

NEADEKVATNA SKRB, TEŠKO ZLOSTAVLJANJE... Dvoje volontera osumnjičeno za mučenje životinja na Žarkovici

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave dvoje volontera udruge, čija je djelatnost briga i zaštita životinja, sumnjiče se za kazneno djelo ubijanja ili mučenja životinja, navodi se u priopćenju Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Radi se o ženskoj osobi u dobi od 53 godine i muškoj osobi u dobi od 43 godine.

Koordiniranim nadzorom djelatnika veterinarske inspekcije, Državnog inspektorata i policijskih službenika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, koji je napravljen u svibnju ove godine na lokalitetu na kojem su smještene životinje o kojima udruga skrbi, kod većeg broja pasa utvrđena je prisutnost buha i krpelja, a kod 17 pasa su pronađene vidljive, neliječene rane i crijevni paraziti iz čega jasno proizlazi da se životinjama nije pružala adekvatna skrb, niti im je pružena potrebna veterinarska pomoć.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 53-godišnjakinja, najmanje od početka 2019. do dana provođenja nadzora, osobno rukovodila brigom oko pasa, te davala upute i naloge drugim volonterima pri čemu im nije dozvoljavala odvođenje životinja u veterinarske ambulante već im je osobno propisivala i davala lijekove iako nije osoba koja je stručno osposobljena za takvu djelatnost, što je rezultiralo lošim zdravstvenim stanjem životinja.

Također je utvrđeno da se 43-godišnji osumnjičeni, kao volonter udruge, u istom vremenskom razdoblju, nehumano odnosio prema životinjama i teško ih zlostavljao na način da ih je gađao kamenjem, udarao raznim predmetima, daskama, povodcima i dijelovima svog tijela i time im nanosio fizičku bol i patnju.

Protiv osumnjičenih slijedi kaznena prijava u redovnoj zakonskoj proceduri.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

MAJKA TEŠKO OZLIJEĐENOG MALOLJETNIKA ‘Sin mi je mislio da je gotov’

Dulist

OSUMNJIČENI GRAĐEVINARI Radovima u Novoj Mokošici poremetili statiku zgrade na susjednoj parceli

Dulist

31-GODIŠNJAK NANIO TEŠKE OZLJEDE MALOLJETNIKU Potukli se psi, a potom i njihovi vlasnici

Dulist