Aktualno

Ne tražimo zakonske iznimke radi Neuma

Ne tražimo zakonske iznimke radi Neuma

Gradonačelnik je nedavno bio na sastanku s ministrom Linićem, povodom pitanja neumske granice koje postaje sve aktualnije, obziorm na skori ulazak Hrvatkse u Europsku uniju.

– Ministar Linić smatra, zajedno s ministrom Hajdašem Dončićem, da treba napraviti takvu prometnu signalizaciju koja će omogućiti da stanovnici DNŽ imaju olakšan prolaz kroz Neum. Nakon moje inicijative podržao je prijedlog i načelnik općine Neum, a sličnu podršku daje i župan. Mi očekujemo nove razgovore s ministrom Ostojićem, te tražimo da se za vrijeme gužve u okviru postojećih granica, donese mogućnost da rukovoditelj granice, carine, prometa, u trenutku kad čekanja budu preduga, svakome onome tko ima dubrovačku registraciju, bude omogućen prolaz po istom modelu kao što građani EU prolaze ubrzano carinske preglede. To će biti omogućeno do otvaranja prijelaza. Ne tražimo nikakve zakonske iznimke – istaknuo je Vlahušić.

Na pitanje je li ga iznenadila pozitivna reakcija neumskog načelnika, gradonačelnik je odgovorio kako su oni prvenstveno kolege i prijatelji, te kako je to u zajedničkom interesu i Dubrovnika i stanovnika Neuma. – Moramo znati kako će Neum, Stolac, Ravno imati poprilično problema nakon što Hrvatska uđe u EU. Još nitko nije predvidio što će biti s prometom, hoće li uopće biti kamionskog prometa iz Albanije i Crne Gore, ili će se oni odlučivati za odlazak preko Vrgorca. Dubrovnik nije nikakav kraj svijeta i zato Dubrovniku ne treba nikakva brza cesta za prolaz kamiona okolnih zemalja.

Gradonačelnik je spomenuo i pitanje Sustjepana, kojeg će ponovo asfaltirati do ljeta.

– Sve će se ponovo asfaltirati kada se asfalt ulegne. Radi se o rupama od 30 i 40 cm, za koje je očekivano da će ih more isprati, pa treba ponovo asflatirati do ljeta – zaključio je gradonačelnik.

Pročitajte još

PROMETNA U KUPARIMA Ozlijeđena osoba prevezena u bolnicu

Dulist

OD IDUĆEG TJEDNA Liječnici će imati pravo prijaviti pacijente privremeno nesposobnima za vožnju

Dulist

GORAK KRAJ ‘Novi Europski Bauhaus’ izostavio Dubinu iz projekta, iz kluba poručili: Uprava TUP-a gurnula nas je u stečaj

Dulist