Grad

Ne radi brojač posjetitelja, udar groma oštetio kamere

Ne radi brojač posjetitelja, udar groma oštetio kamere

Brojač posjetitelja u povijesnoj jezgri je izvan funkcije.

Naime, prema obavijesti sa stranice dubrovnik-visitors.hr na kojoj su inače svim korisnicima dostupne informacije o stvarnom broju posjetitelja unutar povijesne jezgre, sustav je privremeno neostupan zbog udarag groma u mrežnu opremu.

-Uslijed olujnog nevremena 11. rujna došlo je do udara groma u mrežnu opremu Dubrovnik Visitors sustava zbog čega su oštećene tri kamere. Jedna kamera je zamijenjena rezervnom, ali druge dvije su još neispravne. Nove kamere su naručene i bit će postavljene u najkraćem mogućem roku. Ispričavamo se zbog neugodnosti i molimo sugrađane za razumijevanje – obavijest je sa stranice Dubrovnik Visitors.

Inače, testna faza sustava brojača posjetitelja unutar povijesne jezgre započela je sa svojim radom u svibnju ove godine, a šest brojača raspoređenih na ulaze i izlaze iz Grada očitava podatke o trenutačnom broju posjetitelja u povijesnoj jezgri.

Kako nam je tada rekao Nikša Vlahušić, stručnog suradnika DURA-e, brojač posjetitelja primarno je zamišljen kao alat koji će donijeti podatke o stvarnom broju ljudi unutar povijesne jezgre, ali i njihovom ponašanju u različitim dijelovima dana.

Pročitajte još

Dva nova kombija u Libertasu

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist