DuList INDuList PROMO

NE PROPUSTITE Gastro show ‘Mediteranska kuhinja’ uz poznate chefove i dobru zabavu! 

chefovi medieranski sajam
Okusi mediteranske kuhinje u interpretaciji poznatih chefova od Italije do Turske

Gastro show ‘Mediteranska kuhinja’ s popularnim kuharima od Italije do Turske, održat će se u sklopu 21. mediteranskog sajma u Dubrovniku od 15. do 19. ožujka 2023. u hotelu Rixos Premium Dubrovnik.

Svi posjetitelji popularnog sajma imat će priliku uživati u ribljim i mesnim jelima mediteranske kuhinje koja će za njih pripremati chefovi Tomislav Špiček, Ivan Pažanin, Gianfranco Crepaldi, Vlasta Mandić, Ozgur Donertas i Veljko Barbieri.

Najpoznatija sajamska manifestacija u Hrvatskoj godinama okuplja ljubitelje dobre hrane, a ove godine Mediteranski sajam okupio je vrhunske chefove koji će u petak 17.ožujka i subotu 18.ožujka kuhati za sve one posjetitelje koji žele kušati nešto ukusno i posebno.

Podsjetimo kako se Mediteranski sajam kao specijalizirana manifestacija profilirao kao najznačajnija sajamska priredba u Republici Hrvatskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji na području ekološke poljoprivrede i ekološkog poduzetništva.

Iz svih anketa koje provodimo godinama – ističe organizator sajma Vedran Kraljević – vidljivo je ogromno zadovoljstvo malih proizvođača ekoloških i tradicijskih proizvoda koji upravo na mediteranskom sajmu vide veliku priliku za plasman i promociju svojih proizvoda.

Stalni partneri sajma su Vlada Republike Hrvatske, Hrvatski sabor, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska poljoprivredna komora, što ujedno i potvrđuje nacionalnu prepoznatljivost i važnost Sajma. Svake godine na sajmu se dodjeljuju nagrade za najbolji nastup, naj-proizvod i doprinos za promociju eko-gospodarstva u Republici Hrvatskoj.

Valja naglasiti kako se na mediteranskom sajmu svake godine uz kvalitetnu sajamsku ponudu izlagača i gastro show odvijaju edukativna predavanja i konferencije, a sve je popraćeno bogatim kulturno-zabavnim programom.

Ulazak na sajam je besplatan kao i svih prijašnjih godina.

Prepustite se okusima mediteranske kuhinje i uživajte u interpretaciji jela poznatih chefova te budite dio ove gastro priče, podržite male proizvođače i hrvatsko selo.

Mediteranski sajam 2023 3

Program 21. Mediteranskog sajma zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva
Rixos Premium Dubrovnik hotel (15. – 19. ožujka 2023.)

Srijeda, 15. ožujka 2023.
Velika kongresna dvorana Mistral
Dolazak, smještaj i raspoređivanje izlagača do 15:00
15:00 – 19:00 dolazak posjetitelja (kupaca, poslovnih partnera i sl.)


PRVI DAN

četvrtak, 16. ožujka 2023.

09:00 Početak rada Sajma

19:00 Završetak rada Sajma


DRUGI DAN

petak, 17.ožujka 2023.

09:00 Početak rada Sajma

9:30 RADIONICA / DVORANA Boreas

„Ugradnja solarne elektrane i proizvodnja vlastite energije te postupak prijave na natječaj s mogućnošću sufinanciranja“,
Hrvatska gospodarska komora

Radionica će dati osnovne informacije o tržištu električne energije, o zakonskoj regulativi, o tehničkim preduvjetima te načinu priključenja solarnih elektrana, ali i o izvorima za sufinanciranje izgradnje integriranih solarnih elektrana.
Predavači: HEP Opskrba, HEP ODS, Elektrojug Dubrovnik te Centar za inovacije i EU projekte, HGK

10:00 PREDAVANJE / DVORANA Levantera

„Mogućnosti financiranja ulaganja u razvoj i tekuće poslovanje“
Hrvatske banka za obnovu i razvitak

Predstavljanje obuhvaća aktualne programe HBOR-a, a posebno mogućnost korištenja sredstava financijskog instrumenta Nacionalni plan oporavka i otpornosti, kao i mogućnosti financiranja obrtnih sredstava sukladno uvjetima programa Obrtna sredstva COVID ruralni razvoj te Obrtna sredstva Kriza 2022 – mjera.
Predavačica: dr. sc. Mira Krneta voditeljica Područnog ureda za Dalmaciju, Sektor kreditiranja.

12:00 – Svečanost otvorenja sajma ispred velike kongresne dvorane Mistral

Voditeljica programa: Suzi Sokol

12:30 – 14:00 Kulturno umjetnički program:

KUD “SV. Juraj Osojnik”, balanje tradicionalnog kola linđa, Klapa Laus, Glazbeni sastav “Prijatelji” i ženska klapa Bisernice Boke iz Kotora.

Gastro show popularnih kuhara:
Ivana Pažanina, Tomislava Špičeka, Veljka Barbijeria, Vlaste Mandić iz Kotora, domaćina glavnoga kuhara Ozgur Donertasa te Gijanfranca Crepaldia, gastro majstora iz Italije koji će prezentirati mediteransku kuhinju, uz zakusku.

13:00 Okrugli stol

„Stanje i perspektive poljoprivredne proizvodnje u Dubrovačko-neretvanskoj županiji“
Organizator: HGK – ŽK Dubrovnik
Sudionici okruglog stola:
1. Ministarstvo poljoprivrede
2. Hrvatska gospodarska komora
3. Dubrovačko-neretvanska županija
4. Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju
5. Odbor za poljoprivredu Sabora RH
6. Poduzetnik
Teme okruglog stola:
Razmatranje prepreka intenzivnijem razvoju poljoprivrede, problemi imovinsko pravnih odnosa – ima li vizije i volje za početi rješavati ovaj osnovni kamen spoticanja?
Državno zemljište – upravlja li država njime na adekvatan način, ugovori s vlasnicima – vrijeme i uvjeti na koje se potpisuju, jesu li destimulativni za ozbiljnije ulaganje korisnika?
Zašto je produktivnost hrvatske poljoprivrede tako niska, a trenutni postotak iskorištenosti EU sredstava slab?
Plasman proizvoda kroz turizam – zašto se u hrvatskim hotelima i restoranima konzumira uvezeno voće i povrće?
Bi li otkupni i distributivni centar u DNŽ mogao riješiti problem slabe zastupljenosti domaće poljoprivredne proizvodnje u turizmu?

19:00 Završetak rada Sajma


TREĆI DAN

Subota, 18. ožujka 2023.

9:00 Početak rada Sajma

10:00 Uključivanje Sajma u program Hrvatskog radija, Radija Dubrovnik

Kulturno umjetnički program
Klapa Laus iz Dubrovnika,
Voditeljica programa: Suzi Sokol

19:00 Završetak radnog dana Sajma


ČETVRTI DAN

Nedjelja, 19. ožujka 2023.

9:30 Početak rada Sajma

Posljednji dan ugodnog druženja sa izlagačima (možebitna iznenađenja)

17:00 Zatvaranje Sajma

 

Pročitajte još

OTVORENE PRIJAVE Prilika mladim profesionalcima za sudjelovanje na Lopud Jazz Festivalu

Dulist

ZA DVA DANA Kreće ‘Ljeto na Orsuli’!

Dulist

PINK SHADOW Znamo koliko košta noć na ovoj luksuznoj jahti

Dulist