Aktualno

NE KUPAJTE SE NA OVIM PLAŽAMA Onečišćeno more u Platu, Korčuli i Pločama

NE KUPAJTE SE NA OVIM PLAŽAMA Onečišćeno more u Platu, Korčuli i Pločama

Dubrovačko-neretvanska županija, Upravni odjel za zaštitu okoliš i komunalne poslove, sukladno Uredbi o kakvoći mora za kupanje (“Narodne novine” broj 73/08), upozorava javnost da je na plažama Ht Plat i Smokovjenac u Platu, Tehnička radiona Ploče u Pločama i Hotel Port 9 u Korčuli došlo do kratkotrajnog onečišćenja mora fekalnog podrijetla.

Prema obavijesti Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije od 21. lipnja 2023., utvrđeno je da rezultati analize mora za kupanje na plažama Ht Plat i Smokovjenac u Platu te Tehnička radiona Ploče u Pločama i Hotel Port 9 u Korčuli prelaze granične vrijednosti za indikatore fekalnog onečišćenja propisane Uredbi o kakvoći mora za kupanje NN 73/08.

Sukladno Uredbi o kakvoći mora za kupanje čl. 23. i 24., uzorkovanje mora će se ponavljati do prestanka onečišćenja. O onečišćenju je obaviještena Inspekcija zaštite okoliša i ostale nadležne inspekcije.

Obzirom da uzorak mora na plažama Hotel Plat i Smokovjenac u Platu, Tehnička radiona Ploče u Pločama i Hotel Port 9 u Korčuli ne udovoljava uvjetima Uredbe zbog onečišćenja fekalnog porijekla, ne preporučuje se kupanje do daljnjih obavijesti.

Pročitajte još

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist