Županija

NE KUPAJTE SE More na plaži Hotela Park u Korčuli onečišćeno fekalijama!

Na plaži Hotela Park u Korčuli došlo do kratkotrajnog onečišćenja mora fekalnim vodama. Prema obavijesti Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije od 13. kolovoza 2020., tijekom sedmog ispitivanja kakvoće mora utvrđeno je da rezultati analize mora za kupanje na plaži Hotela Park u Korčuli, uzorkovanog 11. kolovoza 2020. godine, prelaze granične vrijednosti za mikrobiološki pokazatelj Escherichia coli.
Istog dana uzorkovano je more na Gradskoj plaži Banje u Korčuli koja se nalazi u blizini, a rezultati ispitivanja za pokazatelj Escherichia coli nalaze se unutar graničnih vrijednosti, ali ukazuju na širenje onečišćenja.
Loša kakvoća mora na plaži Hotela Park u Korčuli utvrđena je i u prošlom ciklusu ispitivanja 28. srpnja 2020. kada je more ocijenjeno kao zadovoljavajuće. Uzorkovanje mora će se ponavljati do prestanka onečišćenja. O onečišćenju je obaviještena Inspekcija zaštite okoliša i ostale nadležne inspekcije.
Obzirom da uzorak mora na plaži Hotela Park u Korčuli zbog onečišćenja fekalnog porijekla ne udovoljava uvjetima Uredbe ne preporučuje se kupanje do daljnjih obavijesti.

Pročitajte još

Polaganjem vijenaca na Boninovu obilježen Dan antifašističke borbe

Dulist

ZLATNA NARANČA Odabrani najbolji primjeri ruralnog turizma u županiji za 2021.

Dulist

Drugom dozom danas cijepljeno više od tisuću Konavljana

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija