Županija

NE KUPAJTE SE More na plaži Hotela Park u Korčuli onečišćeno fekalijama!

NE KUPAJTE SE More na plaži Hotela Park u Korčuli onečišćeno fekalijama!

Na plaži Hotela Park u Korčuli došlo do kratkotrajnog onečišćenja mora fekalnim vodama. Prema obavijesti Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije od 13. kolovoza 2020., tijekom sedmog ispitivanja kakvoće mora utvrđeno je da rezultati analize mora za kupanje na plaži Hotela Park u Korčuli, uzorkovanog 11. kolovoza 2020. godine, prelaze granične vrijednosti za mikrobiološki pokazatelj Escherichia coli.
Istog dana uzorkovano je more na Gradskoj plaži Banje u Korčuli koja se nalazi u blizini, a rezultati ispitivanja za pokazatelj Escherichia coli nalaze se unutar graničnih vrijednosti, ali ukazuju na širenje onečišćenja.
Loša kakvoća mora na plaži Hotela Park u Korčuli utvrđena je i u prošlom ciklusu ispitivanja 28. srpnja 2020. kada je more ocijenjeno kao zadovoljavajuće. Uzorkovanje mora će se ponavljati do prestanka onečišćenja. O onečišćenju je obaviještena Inspekcija zaštite okoliša i ostale nadležne inspekcije.
Obzirom da uzorak mora na plaži Hotela Park u Korčuli zbog onečišćenja fekalnog porijekla ne udovoljava uvjetima Uredbe ne preporučuje se kupanje do daljnjih obavijesti.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist