Sport

Natjecanje u atletici na lapadskom stadionu okupilo 300 mališana

Atletsko prvenstvo Lapad 17

Atletski klub Dubrovnik ove je nedjelje, na stadionu u Lapadu, organizirao Otvoreno prvenstvo Dubrovnika u atletici. Ovo je prvo ovakvo natjecanje u našem Gradu uvršteno u kalendar natjecanja Hrvatskog atletskog saveza, a ima i međunarodni karakter.

Na natjecanju je sudjelovalo 300 natjecatelja iz Dalmacije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Natjecatelji svih starosnih uzrasta natjecali su se u 38 kategorija – trkačkih, bacačkih i skakačkih, odnosno svih onih koje je tehnički moguće organizirati na stadionu u Lapadu, s obzirom na nepostojanje adekvatnih uvjeta, prije svega atletske staze. Ovo natjecanje ujedno je jedan od nastojanja i koraka ka izgradnji staze koju dubrovački atletičari, djeca, gosti, ali i svi građani Grada zasigurno zaslužuju.

– Glavna ideja ovog natjecanja, možda bolje reći, želja Grada i atletičara, je prava atletska staza koju ovi sportaši zaslužuju. Naša je želja to i postići u što je moguće kraćem roku. Vidjet ćemo koliko ćemo biti uspješni uzmemo li u obzir da moramo riješiti imovinsko-pravne odnose. S druge strane, imamo brojne druge investicije koje su u tijeku koje moramo pričekati da se odrade kako bi u nadolazećem razdoblju osigurali financijska sredstva za sve daljnje projekte. Činjenica je da ovdje nemamo pripremljenu svu dokumentaciju pa ne možemo ni očekivati u ovom prvom periodu izgradnju te staze. Iskreno se nadam da ćemo unatoč svemu to ipak moći odraditi što prije. Lijepa je vijest vidjeti ovih 300 mladih sportaša koji se danas natječu, jer to dovoljno govori koliko je atletska staza potrebna – prigodno je poručio pročelnik gradskog Upravnog odjela za obrazovanje i sport, Đivo Brčić.

Kako je izgledalo prvo atletsko prvenstvo u Dubrovniku pogledajte u našoj fotogaleriji.

Pročitajte još

TJEDNI BRIDŽ TURNIR Najbolji su Andrija Martić i Joško Đilović

Dulist

[FOTO] FINALE ZA PRVAKA Košarkašice Raguse izjednačile rezultat s Trešnjevkom

Dulist

DRUGI PUT U POVIJESTI Jugaši pobjednici LEN Euro kupa!

Dulist