Aktualno

NATJEČAJ U TIJEKU Traži se 20 gerontodomaćica na području naše županije

starija soba 1

Otvoren je natječaj za zapošljavanje 20 gerontodomaćica koje će pružati asistenciju osobama starije dobi ili osobama s invaliditetom diljem Dubrovačko-neretvanske županije. Gerontodomaćice imaju važnu ulogu u organizaciji samostalnog i dostojanstvenog života naših najstarijih sugrađana. Gerontodomaćica dolazi u dom korisnika te mu pomaže u obavljanju svakodnevnih aktivnosti kao što su: osobna higijena, kupnja, priprema i serviranje hrane, pomoć pri kretanju, održavanje doma, briga o redovitom uzimanju lijekova, odlazak kod liječnika, u poštu, banku i sl.

Natječaj je otvoren u sklopu projekta ‘Za njihovu dobrobit 2’ kojeg provodi Centar za karijere mladih Dubrovnik, dok je Grad Dubrovnik partner u projektu. Vrijedan je 900.000 eura i trajat će 36 mjeseci. Aktivnosti, između ostalog, uključuju obuku i zapošljavanje 20 osoba za pružanje pomoći u kući. Ima za cilj smanjiti rizik od socijalnog isključivanja starijih osoba i osoba s invaliditetom osiguravajući potrebnu svakodnevnu pomoć i podršku.

S obzirom na visoku popunjenost domova za umirovljenike i sve veću potrebu za uslugama pomoći u kući, Centar za karijere mladih poziva sve zainteresirane koji žele postati dio tima gerontodomaćica da se jave na natječaj. Ujedno pozivaju sve koji su u potrebi ili znaju nekoga tko bi mogao imati koristi od ovih usluga da se jave Centru.

Banner 300x250 DU 1

Natječaj za zaposlenike za potporu i podršku osobama starije životne dobi i osobama u nepovoljnom položaju otvoren je do 19. lipnja, a tekst natječaja dostupan je ovdje.

Pročitajte još

MOKOŠICA PRVI PUT PROSLAVILA SV. GAŠPARA ‘Misu je doživljavao kao nešto veličanstveno’

Dulist

GORDAN BOSANAC ‘Šuica je prekršila kodeks ponašanja, mora se suočiti sa sankcijama

Dulist

ISPUCALI STUPOVI PELJEŠKOG MOSTA Stručnjaci tvrde kako sigurnost prometa nije ugrožena

Dulist