Aktualno

NASTAVLJA SE NIZ TOPLIH DANA Bablje ljeto i u listopadu

NASTAVLJA SE NIZ TOPLIH DANA Bablje ljeto i u listopadu

Rujan se polako približava kraju, no pred nama su i dalje topli dani.

Kako donosi portal Crometeo, polje visokog tlaka zraka, koje zadnjih dana dominira većim dijelom Europe, i kod nas donosi stabilne vremenske prilike. Slično, čak i toplije, bit će i u tjednu pred nama, a vremenske prilike koje nam predstoje sljedećih desetak dana mogu se okarakterizirati kao ‘bablje’ ljeto. Anticiklona će, pišu dalje na portalu Crometeo, dominirati nad našim područjem do petka, a u subotu će tlak zraka padati uz mogućnost jačanja južine, ali i daljnji rast temperature zraka.
Evo i njihove prognoze za Jadran:

Pretežno vedro bit će tijekom utorka. Ujutro je kotlinama zaobalja moguća magla. U noći i ponovno navečer slaba do umjerena bura, danju će puhati slab vjetar zapadnih smjerova. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 5 do 12°C, uz obalu i na otocima od 13 do 18°C. Najviše dnevne temperature od 22 do 26°C.
Srijeda će biti vedra. U kotlinama zaobalja ujutro mjestimice magla. U noći će puhati slaba do umjerena bura, danju slab zapadnjak i jugozapadnjak. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 5 do 12°C, uz obalu i na otocima od 13 do 18°C. Najviše dnevne temperature od 22 do 26°C.
Obilje ranojesenskog sunca očekuje nas u četvrtak. Ujutro će u zaobalju ponegdje biti magle. Noću tiho ili uz jedva primjetan burin, danju će puhati slab zapadnjak i jugozapadnjak ili bonaca. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 5 do 12°C, uz obalu i na otocima od 13 do 18°C. Najviše dnevne temperature od 22 do 26°C.
Bez promjene bit će i u pretežno vedri petak. Ujutro će u zaobalju ponegdje biti magle. Noću tiho ili burin. Danju će puhati slab jugozapadnjak, na moru sjevernog Jadrana moguće je slabo jugo. Temperature zraka vrlo slične onima u četvrtak.
Aktualne prognostičke karte još nisu potpuno usklađene oko očekivanog sinoptičkog scenarija za dane vikenda. Sigurno je da nas očekuje toplo vrijeme, vjerojatno još malo toplije u odnosu na prethodne dane. Tek prolazno će zapuhati jugo. Iako je vjerojatnost najveća da će se nastaviti pretežno sunčano i suho vrijeme, ne može se posve isključiti mogućnost prolazne kiše u drugom dijelu subote.

Pročitajte još

IZBRIŠITE IH Ove Android aplikacije kradu osobne i bankovne podatke!

Dulist

ZBOG POLUMARATONA Kuda sutra voze Libertasovi autobusi?

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist