Aktualno

Nastavlja se gradnja Atlant Batala Centra, teška mehanizacija vratila se na gradilište

atlantska plovidba zgrada 1

Teška mehanizacija vratila se nakon gotovo dvije godine na gradilište budućeg Atlant Batala Centra. Radovi su nastavljeni, što su nam potvrdili i iz samog dubrovačkog brodara, Atlantske Plovidbe.
— Atlantska plovidba d.d. je prije desetak dana nastavila radove na izgradnji Atlant Batala centra nakon što su se za to stekli potrebni uvjeti – ističu iz ove dubrovačke brodarske tvrtke uz napomenu kako su radovi prije gotovo dvije godine zaustavljeni zbog krize uzrokovane pandemijom koronavirusa.
Treba podsjetiti kako se radovima krenulo pred kraj 2019. godine, kada je i srušena stara upravna zgrada dubro­vačkog brodara.
Srušena zgrada i sve – stalo
Preduvjete za izgradnju nove poslovno-stambene zgrade na Batali Atlantska plovidba stekla je u kolovozu te godine kada je objavljeno kako je nastupila pravomoćnost dvije građevinske dozvole. Krenulo se s radovima, sru­šena je stara upravna zgrada, no, teška mehanizacija nije se dugo zadržala na gradilištu. Zadnjeg dana ožujka 2020. godine iz tvrtke su obavijestili kako su privremeno, iz razloga prouzrokovanih pandemijom virusa COVID-19, a u spo­razumu s izvođačem radova, obustav­ljeni radovi na gradilištu Atlant Batala Centra.
Zbog mirovanja od gotovo dvije godine, zanimalo nas je koliko se u dinamici izvođenja vremenski odstupa u odnosu na prvobitno plani­rane rokove te je li došlo do određenih dodatnih i neočekivanih troškova.
Dinamika ostaje ista
— Vjerujemo kako će dinamika radova, time i rokovi uvelike pratiti prijašnje planirane rokove izgradnje, a troškovi će biti usklađeni sa sadašnjim stanjem na tržištu. Zasad nismo imali dodat­nih ulaganja, kao ni izmjene projekta – odgovorili su iz Atlantske Plovidbe.
Svakako treba napomenuti, a što se ističe i u financijskom izvješću dubro­vačkog brodara za 2020. godinu, kako je planirani završetak radova bio u roku od dvije godine. Tragom toga, može se pretpostaviti kako će nova zgrada dubrovačkog brodara biti završena u tom roku.
Više od 100 stanova
Inače, buduća poslovno-stambena zgrada visine 22 metra i s tri podzemne etaže imat će 8.621 metara četvornih nadzemne brutto razvijene površine i 4.649 metara četvornih podzemne bru­tto razvijene površine. Zgrada bi trebala imati nešto više od 100 stanova i apar­tmana, sedam poslovnih prostora te 147 parkirnih mjesta u podzemnoj garaži. Lokacijske dozvole ishodovane su u studenom 2018. godine, a na sjednici Nadzornog odbora održanoj 5. stude­nog 2018. donesena je jednoglasna odluka kojom se Upravi Društva daje suglasnost da, u skladu s pravomoćnim lokacijskim dozvolama, nastavi razvoj i investiranje u nekretninski projekt na lokaciji bivše poslovne zgrade Društva (‘Ap Batala’). • AFR

Objavljeno u tiskanom izdanju DuLista, 9. veljače 2022.

Pročitajte još

Idu li studij i sport ruku pod ruku? Saznajte od vrhunskih dubrovačkih sportaša!

Dulist

DIVNA VIJEST Osnovna škola Montovjerna nosit će ime Luko Paljetak

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist