Aktualno

Naša Tere bila je u Sloveniji tijekom poplava: ‘Nismo mogli ići nikamo…’

tereza kesovija07

Glazbena diva Tereza Kesovija našla se u Sloveniji tijekom stravičnih poplava. Na društvenim je mrežama podijelila svoje iskustvo.

-Oduvijek sam govorila da imam dvije domovine. Moju Hrvatsku i drugu, moju Sloveniju, koja je prema meni, zajedno sa svojim divnim ljudima, uvijek imala srce ispruzeno na dlanu. U četvrtak poslijepodne, krenuli smo u Sloveniju veseleći se vremenu koje ćemo provesti sa mojom Martinom Plesnik, u meni jednom od najdražih mjesta na kugli zemaljskoj, Logarskoj dolini. Ali priroda je imala drugi plan…

-Od petka ujutro krenula je katastrofa, voda se slijevala sa svih strana, ostali smo odsjeceni jer su sve ceste prema nama odnijele riječne bujice, nije bilo telefonskih veza, mobilnog signala, interneta, opskrbe, tv ili radio signala. A mi nismo mogli niti smjeli ići nikamo. Hotel je srećom imao svoj agregat, ali je cijela Logarska dolina bila u mrklom mraku. Čulo se samo bjesomućno lijevanje kiše. Dražesni slapić kraj hotela, pretvorio se u monstruma koji je pokazao svu snagu i bijes prirode. Osoblje hotela Plesnik i obitelj Plesnik, u svakom trenutku u ta tri dana ispunjena neizvjesnošću, činilo je sve kako bi se osjećali sigurnima. Martina, Nina, Dragica, Timi, Franc, Andrea, Primož, Petra, Miško, maleni Luka… Pokazali su zajedništvo i ljubav obitelji Plesnik.

-U svoj toj muci, iznašla sam snagu Timiju otpjevati njegovu najdražu pjesmu iako mi do pjesme nije bilo. Treći dan hrabro smo krenuli jedinom, u međuvremenu očišćenom uskom česticom, preko vrha Alpa prema Austriji gdje nas je Civilna zaštita Slovenije sačekala i provela do Jezerskog pa prema Ljubljani. Hvala i našem @alesmarincek koji je prevrtao nebo i zemlju kako bi nam osigurao sretan povratak kući. Ja se osobno, osjećam dužna Sloveniji za svu ljubav koju mi je svih ovih godina nesebično pružala i znam da ću, zajedno s vama svima naći pravi način da joj se pomogne u ovim trenutcima kada je najviše ranjena i kada joj naša pomoć najviše treba – navodi u objavi.

Pročitajte još

Novi-stari knez Republike Porporela preživio atentat u Kneževom dvoru

Dulist

DINNER IN THE SKY Nezaboravno iskustvo dolazi u Dubrovniku

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist