Politika

Nardelli se povlači, Đuro Lonza HDZ-ov kandidat za župskog načelnika

djuro lonza

Silvio Nardelli se, nakon pet uzastopnih mandata, više neće kandidirati za načelnika Općine Župa dubrovačka. Najavio je to nakon posljednjih lokalnih izbora, a sad se to i potvrdilo isticanjem kandidature Đura Lonze, inače predsjednika župskog HDZ-a i direktora Groblja Dubac.
-Budući da su izbori vrlo skoro, trebali smo donijeti odluke po pitanju kandidata. Najprije je na predsjedništvu stranke moja kandidatura jednoglasno podržana, a nakon toga je to dato Općinskom odboru HDZ-a Župe dubrovačke na glasanje. I tu sam dobio jednoglasnu podršku – rekao je za DuList Đuro Lonza te dodao kako kandidaturu trebaju potvrditi još i unutarstranačke strukture.
Dok brojne stranke imena svojih kandidata ne objavljuju nekoliko mjeseci prije izbora, u župskom HDZ-u odlučili su to napraviti dosta ranije.
-Nema se razloga ništa kriti, idemo otvorenih karata odmah u startu. Nadam se da ćemo uspješno nastaviti voditi Župu kao i dosada – rekao je Lonza, a na našu tvrdnju kako je njegova kandidatura bila očekivana s obzirom na to da je i predsjednik HDZ-a, ističe kako to dosad u Župi nije bio slučaj.
-Možda se to malo nametnulo kao rješenje mada nije bila moja želja ovo što se sad izbistrilo. Dosad nije bio slučaj da predsjednik HDZ-a bude i kandidat za načelnika. U Dubrovniku i nekim drugim sredinama jest, ali kod nas nije. Možda to čak i nije loše jer je ipak odgovornost načelnika i odgovornost stranke i obrnuto – zaključio je.

Banner 300x250 DU 1

Pročitajte još

Andro Vlahušić: Prodano je 80 tisuća Dubrovnikpassa, te se zaradilo tri milijuna eura

Dulist.hr

Maro Kristić: Troškovi života su toliko porasli, a vrijednost novca se toliko srozala!

Dulist.hr

BONAČIĆ OBRADOVIĆ ČLANICA GLAVNOG ODBORA SDP-A Sada ću imati pravo glasa i uvijek ću se zalagati za Dubrovnik

Andrea Tomurad