Aktualno

NARANČASTO UPOZORENJE Sutra nas očekuje grmljavinsko nevrijeme!

jugo nevrijeme kisa 14

Državni hidrometeorološki zavod je za nedjelju izdao narančasto upozorenje na vjetar i grmljavinsko nevrijeme na Jadranu, uključujući dubrovačko područje. Krajem dana lokalno su mogući intenzivni te obilni pljuskovi i grmljavina. Moguće su urbane i bujične poplave.

Sutra će biti promjenljivo oblačno, iznadprosječno toplo te vjetrovito. Mjestimice će padati kiša, a u večeri i noći na ponedjeljak su mogući obilni pljuskovi s grmljavinom. Bit će jako i olujno jugo na Jadranu.

– Promjenljivo oblačno, iznadprosječno toplo te osobito na Jadranu i vjetrovito. Mjestimice će padati kiša, većinom na Jadranu i predjelima uz njega gdje su prema večeri i u noći na ponedjeljak ponegdje mogući obilni pljuskovi s grmljavinom. Zapuhat će umjeren jugoistočni i južni vjetar, u višim predjelima i jak, lokalno s olujnim udarima, navečer prolazno u okretanju na zapadnjak. Na Jadranu jako i olujno jugo, navečer će na sjevernom dijelu oslabjeti i okrenuti na jugozapadnjak. Najniža temperatura zraka od 4 do 8 te na Jadranu između 9 i 13 celzijevih stupnjeva. Najviša dnevna na području Dubrovnika bit će od 12 do 16 celzijevih stupnjeva – javljaju iz DMHZ-a.

Pročitajte još

Devet besplatnih radionica kroz u CDMO Dubrovnik

Dulist

ŽUPANIJA O UVALI SUMARTIN ‘Nismo mogli naručiti čišćenje, to je obveza Grada, ali na teret koncesionara’

Dulist

MORE U DUBROVNIKU NA 29.7 STUPNJEVA Novi hrvatski rekord

Dulist