Aktualno

Napustio nas je prim. dr. Bogomil Cezarović, specijalist dermatovenerologije

U 92. godini života, u srijedu nas je, tiho napustio prim. dr. Bogomil Cezarović, specijalist dermatovenerologije, zaljubljenik u svoj Pelješac i Kunu. Stručan, vrijedan, nenametljiv, pun empatije, dr. Cezarović je ostavio neizbrisiv trag kako kod svojih pacijenata tako i kod svojih suradnika.

Cijeli svoj radni vijek proveo je kao voditelj Odjela za kožne i spolne bolesti od njegova ponovnog osnutka 1970. pa sve do svog umirovljenja 2000. godine u Općoj bolnici u Dubrovniku.

Prim. dr. Cezarović bio je član Hrvatskog liječničkog zbora (HLZ) – podružnica Dubrovnik, a u razdoblju od 1981. do 1983. godine obnašao je dužnost tajnika. Za svoj rad dobio je 1992. godine Zahvalnicu HLZ.

Uz svakodnevnu kliničku praksu, bavio se i znanstvenim radom. Objavio je više znanstvenih radova u kojima je bio prvi autor ili pak ko-autor. Sudjelovao je u pisanju Udžbenika iz dermatovenerologije, urednika prof. dr. sc. Ivana Dobrića, drugo dopunjeno izdanje iz 1994. godine.

Prim. dr. Bogomil Cezarović obilježio je razvoj dermatovenerologije u Dubrovniku te zasigurno postao sinonim za kožne i spolne bolesti na našem području. ‘Sjećanje na našeg doktora Boga, kako su ga od milja zvali njegove kolege, ali i brojni pacijenti, ostaje u nama kroz sve što nas je naučio’.

Pročitajte još

[VIDEO] Specijalni simulatori za edukaciju mladih: Nije teško napraviti KLIK!

Dulist

SVE JE POČELO 5. LISTOPADA 2011. Danas pušemo 11 svjećica na torti!

Dulist

NA SVETOM ILIJI HGSS-ovci spasili izgubljene i iscrpljene planinare

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija