Aktualno

Napustio nas je gospar Albert Konicek, vjerni gost ACI Marine Dubrovnik

Napustio nas je gospar Albert Konicek, vjerni gost ACI Marine Dubrovnik

Danas nas je napustio gospar Albert Konicek, gost ACI marine Dubrovnik koji je od samog njenog otvaranja boravio u njoj i koji je zasigurno bio najdugovječniji gost Grada Dubrovnika – napisao je dubrovački gradonačelnik i bivši direktor ACI Marine Dubrovnik Mato Franković.

-Hvala ti dragi Albert za stotinu savjeta i za sve tvoje godine koje si dao marini i našem Gradu… Adio i sada mirno plovi nebeskim morima, a mi ćemo čuvati tvoju Rinu… – riječi su dubrovačkog gradonačelnika.

A duList je sredinom prošle godine porazgovarao s gosparom Albertom i Rinom Lang, vlasnicima broda ‘Rina’, o njihovih trideset i šest godina u ACI Marini Dubrovnik, trideset i tri na istom vezu. ‘Rina’ je ljepotica, iznutra sva drvena, napravljena u Nizozemskoj, a za ovaj brod najteže je bilo razdoblje Domovinskog rata, odnosno 1991. godine kada je, na suhom vezu, zadesila šteta od čak 87 tisuća ondašnjih maraka.

— Prebrojao sam 57 rupa od gelera. Znate kako ja to kažem… Ovdje je bilo svega, malo se ‘posuđivalo pa zaboravilo vratiti’, puno uništavalo. Nego, i to je prošlo! Dakle, trideset i šest godina smo u ovoj marini, svake godine šest mjeseci, samo u ratu nismo bili. Nismo ni vjerovali da će vas zahvatiti takva nesreća, pa tko bi gađao kameni Dubrovnik? Tuga! – rekao nam je prošle godine gospar Albert, a cijeli tekst pročitajte ovdje.

 

Pročitajte još

LIBERTAS OSUDIO NAPAD NA SVOG DJELATNIKA: Nasilje nikada nije rješenje, niti se može ičim opravdati

Dulist

FOTO Vrtlar uredio javnu zelenu površinu kod crkve Gospe od Milosrđa

Dulist

IZAĐITE NA IZBORE Birališta su otvorena do 19 sati!

Dulist