Aktualno

NAKON TERORISTIČKOG NAPADA Upitan je odlazak DSO-a u Istanbul

NAKON TERORISTIČKOG NAPADA Upitan je odlazak DSO-a u Istanbul

Zbog kritične situacije i ozbiljne opasnosti u Istanbulu, Dubrovački simfonijski orkestar možda neće otputovati na planirano gostovanje koje se trebalo održati ovu srijedu, četvrtak i petak.

Prema neslužbenim informacijama, u Istanbul putuje i sam gradonačelnik Vlahušić, kao i predstavništvo Turističke zajednice Grada Dubrovnika. Naime, putovanje DSO-a organizirano je kao promocija Dubrovnika u Turskoj. No, upravo jutros u 11 sati organizira se sastanak na kojem će se odlučiti hoće li do putovanja uopće doći.

-Nije nas strah, no velika je grupa, što stvara određeni problem. Naime, Dubrovački simfonijski orkestar trebao je gostovati u Istanbulu, no zbog napada koji se dogodio upravo ovu nedjelju, a mi nastupamo na trgu na kojem su se odvile te grozne scene, pitanje je idemo li uopće – kazao nam je Slobodan Begić iz Orkestra.

Podsjetimo, u Istanbulu, samom središtu, je tijekom jučerašnjeg terorističkog napada poginulo gotovo 40 osoba, dok ih je preko 160 ozlijeđeno.

Napadi su izvedeni u blizini nogometnog stadiona Bešiktaš, a dvije bombe (autobomba i bombaš samoubojica) eksplodirale su s manje od minute razlike – jedna ispred stadiona, druga pak u parku Macka u kojem bi upravo Dubrovnik od ove srijede trebao gostovati.

Nedjelja je proglaena danom žalosti u Turskoj, a predsjednik Tayyip Erdogan otkazao je posjet Kirgistanu kamo je trebao jučer krenuti.

Pročitajte još

‘SNOVITI GRAD’ Izložba posvećena sv. Ivanu Pavlu II.

Dulist

Od ovog ponedjeljka otvoreno Libertasovo prodajno mjesto u Župi

Dulist

[FOTO] LEONARDA TIKVICA ‘PEP konferencija je prilika mladima za čuti iskustva stručnjaka iz prve ruke’

Nora Di Leo