Sport

NAKON LJETNE STANKE Povratak Dubrovčana na atletske staze

NAKON LJETNE STANKE Povratak Dubrovčana na atletske staze

Nakon ljetne stanke, atletičarke i atletičari Atletskog kluba Dubrovnik vratili su se redovitim treninzima, ali i natjecanjima, a zadnje dane kolovoza i početak rujna obilježila su dva natjecanja.

Atletičarke i atletičari Atletskog kluba Dubrovnik nastupile su na kvalifikacijama kupa za kadete i kadetkinje 31. kolovoza u Splitu te u finalu Erste plave lige 4. rujna u Zagrebu u sklopu Hanžekovićeva memorijala.

Boje Atletskog kluba Dubrovnik na kvalifikacijama kupa za kadete i kadetkinje u Splitu branile su Martina Rakiđija Velagić u utrci na 100 i 300 metara, Josipa Habjan u utrci na 100 metara, Martina Batina u utrci na 600 metara i Lea Madeško u bacanju koplja. Odličnim bacanjem od 33,40 metra, Madeško se plasirala u finale natjecanja te u ukupnom poretku zauzela peto mjesto. Izvan konkurencije, na održanom natjecanju u bacanju kugle nastupila je Anđela Gabriela Curić i Ana Plećaš u utrci na 100 metara.

Zahvaljujući odličnim rezultatima postignutim u kvalifikacijama Erste plave Lige u Makarskoj, dubrovačka atletika imala je svoje predstavnike u finalu. Tradicionalno, ovo natjecanje u Zagreb je dovelo 400 najboljih osnovnoškolaca iz cijele Hrvatske, a njihov nastup bio je uvod u 68. Hanžekovićev memorijal.

Ovogodišnje izdanje finala Erste plave lige obilježilo je iznimno loše vrijeme praćeno velikom kišom, ali ni to nije omelo buduće nade atletike da uživaju u natjecanju i daju sve od sebe da postignu što bolje rezultate.

Dubrovačku atletiku, ali i svoje matične škole predstavljali su:
Ivan Ruben Urošević (OŠ Ivana Gundulića, 7. razred) u utrci na 600 metara i skoku u dalj;
Mia Radinković OŠ Lapad, 7. razred) u utrci na 600 metara;
Lovro Puljizević (OŠ Lapad, 6. razred) u utrci na 60 metara i skoku u dalj;
Nika Tomšić (OŠ Župa dubrovačka, 6. razred) u utrci na 600 metara koju je istrčala za 1:57,02 i u ukupnomn poretku zauzela treće mjesto i doma donijela brončanu medalju;
Tereza Ćorić (OŠ Župa dubrovačka, 5. razred) u skoku u dalj
Anamarija Marčinko (OŠ Župa dubrovačka, 5. razred) u bacanju vortexa.

Iduće natjecanje koje očekuje mlade dubrovačke atletičarke i atletičare je međunarodni miting u Čitluku, 15. srpnja, na kojemu Atletski klub Dubrovnik tradicionalno sudjeluje već dugi niz godina.

Atletski klub Dubrovnik nastavlja s redovitim treninzima i pripremama za natjecanja svih uzrasta te ovim putem obavještavaju i sve roditelje koji žele svoju djecu upisati u klub da se mogu javiti putem maila: du@has.hr ili akdubrovnik@hotmail.com.

Pročitajte još

SJAJNA POBJEDA RK ARDIAEI ‘Oproštaj od Mljekare na najljepši način’

Dulist

MEĐUNARODNI MITING Deset medalja za Atletski klub Dubrovnik!

Dulist

DRUGI DAN MITINGA Još tri medalje za PK Jug!

Dulist