Aktualno

NAKON 15 GODINA Grofovi obnovili zastavu na Golubovom kamenu

NAKON 15 GODINA Grofovi obnovili zastavu na Golubovom kamenu

Rano jutros započela je ‘operacija zastava’, tridesetak bivših i sadašnjih specijalaca svladavalo je težak teren kako bi pristupili zastavi naslikanoj na litici iznad Komolca, javlja HRT.

Hrvatska je zastava na ovom mjestu obnovljena 1990., pa uništena 1991. godine. Obnavljana je 1993. i 2008. godine. Sada će zastavu osvijetliti i solarnim reflektorima.

– Već 15 je godina prošlo kako ta zastava na Golubovom kamenu nije obnovljena. U druženju smo došli na ideju da je obnovimo jer znamo koliko je zastava na tome brdu značila žiteljima u Mokošici i okolnim mjestima koja su bila okupirana za vrijeme rata – rekao je Goran Peraica iz Udruge SJP Grof Dubrovnik.

Grofovi su se sjetili i ratnih dana kad je ova točka bila crna točka cijelog Dubrovnika. S nje se puno pucalo te su mnogi stradali zbog Golubovog kamena, rekao je Boris Bijađija iz udruge.

– Danas smo došli tu s našim braniteljima obnoviti ovu zastavu koja je s vremenom izblijedila, ali naša sjećanja na ono što se dogodilo i na ono što su neki hrabri ljudi svojim životom nama danas omogućili, nisu izblijedila – naveo je Branimir Barber iz Grofova.

Screenshot: HRT

Pročitajte još

Prometna nesreća u Mlinima

Dulist

DAN EUROPE Slavljenje mira i jedinstva

Dulist

PRVA ROŠADA BISKUPA ROKA Don Ćibarić iz Mihajla seli u Trsteno, evo tko dolazi na njegovo mjesto!

Dulist