Aktualno

NAJVEĆI ZRAKOPLOV DOSAD! Kineski premijer sletio u Zračnu luku Dubrovnik

NAJVEĆI ZRAKOPLOV DOSAD! Kineski premijer sletio u Zračnu luku Dubrovnik

Predsjednik Državnog vijeća Narodne Republike Kine Li Keqiang u Dubrovnik je sletio nešto iza 17.30 sati u zrakoplovu tipa Boeing 747-800 iz kategorije F, poznatijem kao jumbo jet. Riječ je o najvećem zrakoplovu koji je dosad sletio u dubrovačku zračnu luku.

Sa svojih 410 sjedala pripada najnovijoj generaciji jumbo jetova te je u vlasništvu kineske aviokompanije Air China. Inače, koristi se u komercijalnim letovima, no prije samog korištenja visokih dužnosnika njegova unutrašnjost se mijenja i postavlja se dnevni boravak, soba i ured.

Kineskog su premijera na račnoj luci dočekali gradonačelnik Mato Franković i župan Nikola Dobroslavić, no hrvatske novinarske ekipe nisu imale bliži pristup zrakoplovu.

Drugi čovjek Kine već će u četvrtak posjetiti gradilište Pelješkog mosta u Brijesti. Ovog će petka prisustvovati Summitu Kina 16+, osmom sastanku zemaljama šefova Vlada Srednje i istočne Europe.

Prije dolaska u Dubrovnik, Keqiang održao je bilateralni sastanak s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem te se službeno susreo s predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem, i predsjednicom Republike Kolindom Grabar-Kitarović. Lideri obiju država razmijenili su mišljenja o bilateralnim odnosima kao i o međunarodnim i regionalnim pitanjima od zajedničkog interesa i o njima postigli široku suglasnost, ističu iz Vlade.

Pročitajte još

‘SNOVITI GRAD’ Izložba posvećena sv. Ivanu Pavlu II.

Dulist

Od ovog ponedjeljka otvoreno Libertasovo prodajno mjesto u Župi

Dulist

[FOTO] LEONARDA TIKVICA ‘PEP konferencija je prilika mladima za čuti iskustva stručnjaka iz prve ruke’

Nora Di Leo