Aktualno

Najveći turistički rast na jugu Hrvatske

Hrvatska u šest mjeseci ove godine bilježi 6,66 milijuna dolazaka, a ostvareno je 35,87 milijuna noćenja.

Od svih zemalja Mediterana Hrvatska ove godine bilježi najveći rast u turizmu, porast je u odnosu na lani 3,84 posto. No, najveći turistički rast bilježi naša županija u kojoj je od početka 2012. godine do kraja srpnja ostvaren broj od 628 462 dolazaka, što je čak 9 posto više nego prošle godine.

U tom je razdoblju na jugu Hrvatse zabilježeno skoro 3 milijuna noćenja (2.925.255) što je za čak 12 posto bolje nego u istom razdoblju 2011.

Ministar turizma nije skrivao zadovoljstvo postignutim rezultatima na razini Hrvatske. Zarada o turizma u prvih pet mjeseci ove godine bila je 6,1 milijardu kuna, ili 4 posto više nego u istom razdoblju lani, a smatra kako smo na tragu ostavrenja zarade od 7 milijardi kuna.
 

Pročitajte još

‘SOLIDARNOST NA DJELU 2021.’ Crveni križ poziva: ‘Ne dvoji, za drugog izdvoji!’

Dulist

GODINAMA GLEDAMO RJEŠENJA I MAKETE BUDUĆEG STADIONA U LAPADU Građani će kreirati izgled ‘lapadske ljepotice’. Još jedan ‘pucanj u prazno’?

Andrea Falkoni Račić

BILI SMO NA PROBI USUSRET VELIKOJ PROSLAVI KUD-A ‘MARKO MAROJICA’ Bala zajedno i mlado i staro! Već 45 godina čuvaju župsku tradiciju

Mia Njavro Banić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija