DuList PROMO

NAJLJEPŠE BLAGDANSKO OZRAČJE Advent Zagreb… Ispunjen radošću

NAJLJEPŠE BLAGDANSKO OZRAČJE Advent Zagreb... Ispunjen radošću

Advent u Zagrebu i ove godine donosi posebnu blagdansku atmosferu u glavnom gradu. Započeo je već tradicionalnim paljenjem lampica na Zrinjevcu, a nastavit će se do 7. siječnja. Nakon dvije pandemijske godine sjaji punim sjajem pod sloganom Advent Zagreb – ispunjen radošću.

Foto: J. Duval Boška i Krešo

—Advent Zagreb jedno je od najznačajnijih događanja za zagrebački, ali i hrvatski turizam. Svjedočimo kako ga brojni strani mediji uvrštavaju u najljepše božićne sajmove Europe i svijeta, a svake godine bilježimo izniman interes medija za posjet Zagrebu u prosincu. Raduje nas ovoliki interes jer pokazuje da je novi koncept Adventa koji smo predstavili 2014. godine izuzetno uspješan i zanimljiv te je postao uzor i drugim odredištima u Hrvatskoj koja su krenula sa vlastitim adventski programima. Uz Festival svjetla u proljeće, Zagreb Classic u ljeto, Artupunkturu u jesen te Advent Zagreb u zimi – zaokružili smo sva četiri godišnja doba te upotpunili cjelogodišnju, održivu ponudu Zagreba – izjavila je direktorica Turističke zajednice Martina Bienefeld.
Pored zanimljivog programa, koncerata, kulturnih zbivanja i gastronomske ponude na raznim lokacijama koje pozivaju na uživanje u božićnom raspoloženju, zaista je teško odlučiti što posjetiti. I ove godine u pitanju je vrhunski događaj za sve Zagrepčane i njihove goste, jer zagrebački je Advent već godinama prava turistička zvijezda pa ne čude tri nagrade za najbolji božićni sajam u Europi. Ove godine Advent Zagreb na ulice grada vraća ono što će nas uvijek nasmijati i razvedriti, raznježiti i očarati: božićne dekoracije i slatke drvene kućice, dražesnu glazbu i prigodne predstave, odličnu ugostiteljsku ponudu te nasmiješena rumena lica. Advent u Zagrebu predstavlja božićni duh, a njega stvaraju emocije u našim srcima. On je lagana šetnja s najmilijima, osjećaj topline unatoč hladnoći u zraku, radost darivanja i vjera u bolje sutra. I zato je ove godine adventski program u Zagrebu kreiran da zvukom, prizorom, okusom i mirisom dozove taj božićni duh na ulice grada s milijun srca, a kako bi svako od njih moglo ponovno iskusiti osjećaj čiste radosti. Nameće se pitanje – odakle krenuti s obzirom na toliku ponudu adventskog sadržaja. Predlažemo, pak, da svoje iskustvo pravog duha Božića počnete doživljavati na prekrasno prigodno uređenim i okićenim lokacijama, savršenim za šetnju s obitelji i prijateljima, a to su: Park Bele IV. (Mjesečev vrt), Park Grič, Oktogon, Tunel, Stara Vlaška, HNK i Trg sv. Marka.

NAJLJEPŠE BLAGDANSKO OZRAČJE Advent Zagreb... Ispunjen radošću

Na adventskoj špici
Jedna od zvijezda adventskih zbivanja zasigurno je centar grada, a u sklopu programa Adventska špica postavljene su poznate drvene adventske kućice, parkovi su transformirani u idilična mjesta okupljanja svih generacija, a gradski punktovi na otvorenom pozivaju na druženje sve posjetitelje željne dobre zabave i adventskog ugođaja. Nema zagrebačkog Adventa bez Ledenog parka na Tomislavcu, koji će ovog Božića biti središte zimske idile. U neposrednoj blizini, na Zrinjevcu, održava se još jedan klasik zagrebačkog Adventa. Ako se zaželite romantične i elegantne atmosfere u zagrebačkom stilu, posjetite Zrinjevac i provozajte se u kočiji te poslušajte koncerte u večernjim satima. A onda Fuliranje, koje se ove godine održava na dvjema lokacijama, u Strossmayerovu parku i na terasi Oleander hotela Esplanade. Na Strossu je osmišljeno kao platforma za najpoznatije domaće food start-upove i mlade, ali i već etablirane kuhare. Posebno gastronomsko iskustvo će tako za posjetitelje prirediti neka od poznatih lica hrvatske gastroscene, poput Mate Jankovića, Ivana Pažanina, Marija Mandarića, Vida Nikolića, ali i mnogih drugih. Za duh prošlih vremena zadužen je Advent Caffe de Matoš, smješten na istočnoj strani Strossa. Ovog Adventa vraćamo se 70 godina u prošlost i Caffe de Matoš postaje razigrani Advent iz 50-ih. Pripremite retro odjeću i uhvatite najljepše fotke s pogledom na grad i katedralu.

NAJLJEPŠE BLAGDANSKO OZRAČJE Advent Zagreb... Ispunjen radošću

Mnogobrojni prigodni koncerti
Osim adventskih ukrasa i lampica, Stara Vlaška će obilovati odličnim koncertima. Zastanite u mirnoj Staroj Vlaškoj i uhvatite Šenoin takt. Na glas pročitajte stihove njegovih pjesama Budi svoj!, Božić i Zagrebu, ispisane na sjenilima adventskih lampi. Osjetite čaroliju, mirise i okuse blagdana kreirane rukama vještih obrtnika iz neke od šarmantnih slastičarnica, restorana ili barova. Petkom i subotom prepustite se akustičnim koncertima biranih glazbenika i osjećajte se ugodno u novom dnevnom boravku sa starim, originalnim zagrebačkim potpisom. Prava glazbena poslastica očekuje vas koncertom Tames Jailora 10. prosinca, a 17. prosinca, opet na istom mjestu, okupljene će u božićne taktove uvesti Sandra Bagarić, Đani Stipaničev i Darko Domitrović. Uz glazbu u Staroj Vlaškoj, očekuje vas mnoštvo festivala i koncerata, poput Advent Classic Festa, Adventskih koncerata Zagrebačkog komornog orkestra, Adventskih koncerata Zagrebačkih solista, Festivala adventskih i božićnih pjesama, Koncerta komornog zbora ‘Ivan Filipović’, ‘Večeri s Brahmsom’, ‘Adventa pod lanternom’ i ‘S božićnih balkona’.

NAJLJEPŠE BLAGDANSKO OZRAČJE Advent Zagreb... Ispunjen radošću

Za one najmlađe
Ove godine na Adventu može se pronaći i puno sadržaja za djecu svih uzrasta. U Kazalištu Mala scena uz predstavu ‘Snježna bajka’ djecu i roditelje dočekuje prava božićna čarolija uz prigodne igre, radionicu izrade čokolade te pisanje pisma Djedu Božićnjaku. Bajkovit je i Advent u Zoološkom vrtu, gdje je tema ove godine ‘Priče iz davnina’. Ova zbirka bajki Ivane Brlić-Mažuranić obilježila je djetinjstva brojnih generacija svojim fantastičnim likovima, predivnim krajolicima te biljnim i životinjskim svijetom Hrvatske, pa ne čudi što je odabrana i kao tema ovogodišnjeg Adventa u Zoološkom vrtu. Slijede i ostale prekrasne najave za najmlađe, od radionica Hrvatskog školskog muzeja, dostupnih za sve osnovnoškolce, kao što je i Veseli božićni tramvaj koji najmlađe vodi na bajkovitu vožnju s Djedom Božićnjakom i njegovim društvom uz pregršt zabave, smijeha i prigodnih darova, a pravi dječji Advent očekuje vas u prolazu Matice hrvatskih obrtnika. Tamo stari dječji filmovi čuvaju bezvremenske vrijednosti za sve generacije i odašilju toplinu kakva nam je potrebna u božićno vrijeme, pa će djeca moći uživati u klasicima poput ‘Vlaka u snijegu’ i ‘Družbe Pere Kvržice’.

Više informacija o svim događanjima za vrijeme Adventa možete pronaći na stranici www.adventzagreb.h

Pročitajte još

Otkrijte najbolje slot igre u hrvatskim online kasinima

Dulist

Zanimljive činjenice o automatima za igre

Dulist

Nije šala! Od danas u TuttoBene popust 40 posto na sve!

Dulist