Sport

Najbolji Dobud i Šutalo, Petru Kušelju nagrada za životno djelo

Najbolji Dobud i Šutalo, Petru Kušelju nagrada za životno djelo

Judašica Dubrovnika Ivana Šutalo te vaterpolist Juga Nikša Dobud najbolji su sportašica i sportaš Dubrovačko-neretvanske-županije u 2013. godini po izboru županijske Zajednice športa.

Šutalo je u 2013. godini osvojila niz međunarodnih turnira, postala mlađa seniorska i juniorska prvakinja Hrvatske, dok je s reprezentacijom osvojila broncu na Svjetskom juniorskom prvenstvu. Dobud je kao kapetan momčadi postao prvak Hrvatske s Jugom, a s reprezentacijom dohvatio broncu na Svjetskom prvenstvu i zlato na Mediteranskim igrama.

Na današnjoj svečanosti u Sponzi nagrađeni su karatistica Maja Žderić (1998., kadetska prvakinja Dalmacije) iz Metkovića i veslač VK Neptuna Matej Metković (1995., bronca na Europskom juniorskom prvenstvu) kao športske nade, Košarkaški savez DNŽ kao najbolji savez (u 2013. domaćin svim nacionalnim selekcijama), Veselin Đuho kao najbolji trener (osvojeno Prvenstvo s Jugom) te plivačice Plivačkog kluba Jug kao najbolja ekipa (zlato na B prvenstvu Hrvatske) i Vaterpolski klub Jug kao najbolja momčad.

Dugogodišnji sportski djelatnik, Cavtaćanin Petar Kušelj dobitnik je nagrade za životno djelo. Kao igrač, trener, sudac i član uprave obnašao je brojne dužnosti u vaterpolu. Osnovao je Plivački klub Cavtat, nastupao za VK Gusar, kao trener radio u Jugu, Jadranu HN i Cavtatu, a dugo godina bio je profesor tjelesnog odgoja. Vaterpolski klub Vela Luka dobitnik je nagrade za 60. obljetnicu kluba. Sa svojom bogatom povijesti VK Vela Luka odigrao je značajnu ulogu u sportskom i društvenom životu Vele Luke.

Pročitajte još

MATEJ PERAK PRVAK GRADA U ŠAHU Održano Otvoreno kadetsko prvenstvo

Dulist

Iva Oberan osvojila broncu na Grand Slamu u Dushanbeu!

Dulist

SUTRA NA STADIONU LAPAD Ragbi klub Dubrovnik VS. Dorchester RFC

Dulist