Kultura

NAJAVLJEN KONCERT SVJETSKI POZNATOG VIOLINISTA Stefan Milenković u Kneževom dvoru

Stefan Milenkovic IGRE

Svjetski poznati violinist Stefan Milenković nastupit će uz Zadarski komorni orkestar u Dubrovniku 4. lipnja u sklopu Dalmatinskog ciklusa.
Koncert naziva CARMINA BURANA dubrovačkoj publici donijet će, zasigurno, jedan poseban doživljaj. Violinski virtuoz i nekadašnje čudo od djeteta, diplomirao je u dobi od 19 godina na Muzičkoj akademiji u Beogradu, te je još uvijek najmlađi student koji je ikad diplomirao na toj ustanovi. Nakon toga je završio profesionalni studijski program na Juilliard School u New York Cityju, NY pod patronatom Dorothy DeLay. Kao jedan od vodećih violinista svoje generacije, Milenković je nastupio u nekim od najvažnijih dvorana svijeta kao što su Carnegie Hall, Kennedy Center, Cadogan Hall i brojne druge.
Koncert će se održati u atriju Kneževa dvora s početkom u 21 sat. Uz izvedbu Carmine Burane u aražmanu za violinu i komorni orkestar Ane Krstajić na programu su i Tri preludija Georgea Gershwina, Ljeto iz Piazzollina Četiri godišnja doba i Bohemian Rhapsody grupe Queen.

Foto: DSO/Facebook

Pročitajte još

OTVARANJE IZLOŽBE I RADIONICA STRIPA U FLORI ‘Striptokok’ Davora Schunka

Dulist

KAPELA TRANSFORMIRANA U ROZARIJ SV. STJEPANA Nesvakidašnja izložba Dubravke Lošić u Labinu

Dulist

U PETAK U TEATRU Posljednji premijerni naslov Kolarina – ‘Matrimonijo’

Dulist