Kultura

NAGRADNA IGRA Vodimo vas u kazalište!

NAGRADNA IGRA Vodimo vas u kazalište!

DuList u suradnji s Kazalištem Marina Držića jednom našem čitatelju daruju dvije ulaznice za predstavu ‘Prikazanje muke Isusove’ u nedjelju 15. ožujka u 19.30 sati.

Kao i uvijek, potrebno je biti najbrži i na našu e-mail adresu info@dulist.hr poslati e-mail poruku s naslovom ‘Prikazanje’, imenom i prezimenom te kontakt brojem.

Podsjetimo, u Kazalištu Marina Držića ovaj vikend, 14. i 15. ožujka u 19:30 sati na repertoaru je predstava ‘Prikazanje muke Isusove’ u režiji Ivana Lea Lema. Poseban popust za obje izvedbe imaju umirovljenici.

Slike koje u tekstu ‘Prikazanje muke Jezusove’ postavlja i obrađuje autor Ivan Antun Nenadić, prate temeljne oblike srednjevjekovne liturgijske dramaturgije i vjerno se naslanjaju na biblijski prikaz posljednjih dana Isusova života.

Tekst prati događaje od ulaska u Jeruzalem, preko Judine prodaje Isusa i Isusovog opraštanja od majke, do suđenja pred Kajfom, a onda i Pilatom, te konačnog razapinjanja na križ i Petrovog pokajanja. U predstavi redatelja Ivana Lea Lema, Isus postaje gotovo kao ogledalo u kojem se, u određenom trenutku radnje, ogledaju sva lica ove potresne drame.

Ulaznice / rezervacije: 321 088 ili na email: blagajna@kazaliste-dubrovnik.hr

Pročitajte još

ZBOR BLASIUS NASTUPA U METKOVIĆU Slavlje se nastavlja!

Dulist

Glazbena radionica Sorgo započinje novi ciklus koncerata

Dulist

[FOTO] UNIŠTENJE U FLORI Prva samostalna izložba Josipe Vlašić u Dubrovniku

Dulist