Aktualno

Nagrađeni su Dubrovnik, Vlado Bakić, Nikolina Misir!

Nagrađeni su Dubrovnik, Vlado Bakić, Nikolina Misir!

Dani hrvatskog turizma završili su ovog petka u Dubrovnik dodjelom vrijednih priznanja turističkim odredištima i pojedincima.

Dodijeljene su, naime, nagrade zlatnog sjaja HTZ-a Plavi i Zeleni cvijet, u 24 kategorije izabrani su djelatnici godine, dok su HRT i HGK dodijelili Turistički cvijet.

Plavi cvijet zlatnog sjaja za uređenost odredišta do 10 tisuća stanovnika osvojio je Dubrovnik, dok iz našeg grada dolaze i dva djelatnika godine. To je Nikolina Misir, direktorica sektora Gulliver Travela koja je pobjedu odnijela u kategoriji agencijskog djelatnika, dok je u kategoriji djelatnika u sustavu turističkih zajednica pobijedio Vladimir Bakić, direktor županijske TZ.

Osim Plavog cvijet Dubrovnik je proglašen i najboljim velikim jadranskim turističkim mjestom, dok je Cavtat.u kategoriji "Turistički svijet – kvaliteta za Hrvatsku" odnio prvo mjesto  kao najbolje srednje turističko mjesto na Jadranu

Nagrađena su i dva dubrovačka hotela – najboljim malim hotelom na Jadranu proglašen je Pucić Palce, dok je u kategoriji najboljih hotela s pet zvjezdica zlato pokupio dubrovački Excelsior.

Posebna priznanja dobio je poznati duo 2Cellos, odnosno Luka Šulić i Stjepan Hauser i to za izniman doprinos u promociji hrvatskog turizma, dok su posebno priznaje dobili i piloti kanadera te cijela protupožarna eskadrila.

– Ovo je posao povjerenja i govori puno o nama. Turizam jako puno govori o Hrvatskoj, a mi o sebi još moramo ispričati veliku priču. Iza svake ove nagrade skriva se puno rada, napora i odricanja. Ovo je naš cilj i naša sudbina, a cilj je da budemo najbolji u Europi – izjavio je premijer Zoran Milanović

– Uspjeh ove turističke sezone je nešto na što svim možemo biti ponosni i čime se možemo hvaliti. Za uspjeh ste zaslužni svi vi ovdje, ali i oni koji nisu mogli biti s nama jer su na svojim radnim mjestima. Iduća, 2013. godina bit će teška i izazovna, no spremni smo za nove radne zadaće  poručio je ministra turizma Veljko Ostojić.

Spomenimo i to kako je novi turistički prvak Hrvatske grad Split.

 

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist