Aktualno

Nagrađeni su Dubrovnik, Vlado Bakić, Nikolina Misir!

Dani hrvatskog turizma završili su ovog petka u Dubrovnik dodjelom vrijednih priznanja turističkim odredištima i pojedincima.

Dodijeljene su, naime, nagrade zlatnog sjaja HTZ-a Plavi i Zeleni cvijet, u 24 kategorije izabrani su djelatnici godine, dok su HRT i HGK dodijelili Turistički cvijet.

Plavi cvijet zlatnog sjaja za uređenost odredišta do 10 tisuća stanovnika osvojio je Dubrovnik, dok iz našeg grada dolaze i dva djelatnika godine. To je Nikolina Misir, direktorica sektora Gulliver Travela koja je pobjedu odnijela u kategoriji agencijskog djelatnika, dok je u kategoriji djelatnika u sustavu turističkih zajednica pobijedio Vladimir Bakić, direktor županijske TZ.

Osim Plavog cvijet Dubrovnik je proglašen i najboljim velikim jadranskim turističkim mjestom, dok je Cavtat.u kategoriji "Turistički svijet – kvaliteta za Hrvatsku" odnio prvo mjesto  kao najbolje srednje turističko mjesto na Jadranu

Nagrađena su i dva dubrovačka hotela – najboljim malim hotelom na Jadranu proglašen je Pucić Palce, dok je u kategoriji najboljih hotela s pet zvjezdica zlato pokupio dubrovački Excelsior.

Posebna priznanja dobio je poznati duo 2Cellos, odnosno Luka Šulić i Stjepan Hauser i to za izniman doprinos u promociji hrvatskog turizma, dok su posebno priznaje dobili i piloti kanadera te cijela protupožarna eskadrila.

– Ovo je posao povjerenja i govori puno o nama. Turizam jako puno govori o Hrvatskoj, a mi o sebi još moramo ispričati veliku priču. Iza svake ove nagrade skriva se puno rada, napora i odricanja. Ovo je naš cilj i naša sudbina, a cilj je da budemo najbolji u Europi – izjavio je premijer Zoran Milanović

– Uspjeh ove turističke sezone je nešto na što svim možemo biti ponosni i čime se možemo hvaliti. Za uspjeh ste zaslužni svi vi ovdje, ali i oni koji nisu mogli biti s nama jer su na svojim radnim mjestima. Iduća, 2013. godina bit će teška i izazovna, no spremni smo za nove radne zadaće  poručio je ministra turizma Veljko Ostojić.

Spomenimo i to kako je novi turistički prvak Hrvatske grad Split.

 

Pročitajte još

Što vas sve očekuje u Noći istraživača?

Dulist

FRANKOVIĆ O RAMPI PREMA SRĐU ‘Ništa nećemo napraviti bez suglasnosti stanovnika Bosanke. Nema šanse!’

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija