Crna kronika

Načelnik Pavličević o kraju potrage: Davor je pronađen u uskoj, sporednoj cijevi

Načelnik Pavličević o kraju potrage: Davor je pronađen u uskoj, sporednoj cijevi

Večeras se oko 22 sata, ispred Hidroelektrane u Platu, novinarima obratio načelnik PU dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević koji je potvrdio vijest koju smo već ranije donijeli kako je oko 18 sati tijelo nesretnog Davora Pozniaka pronađeno u cijevi unutar same hidroelektrane.

– Riječ je o sporednoj cijevi, relativno uskog prostora. Cijev je već bila pretražena, ali nedovoljno duboko. Specijalci ronioci i ostali ronioci nisu mogli sa svojom opremom ući u tu cijev. Zbog toga je trebalo napraviti ispumpavanje cijelog odvodnog kanala kako bi se onda smanjila cjelokupna razina vode i u toj cijevi – pojasnio je načelnik Pavličević. Istakao je kako je na mjestu pronalaska beživotnog tijela već napravljen očevid, a tijekom idućih dana rekonstruirat će se sam događaj.

-Iako je očevid završio potrebno je pronaći i uzrok požara koji je još nepoznat ali i način stradavanja nesretnih djelatnika – rekao je načelnik PU. Također je izjavio kako je u potrazi svakodnevno, tijekom četiri dana, sudjelovalo više desetaka ljudi.

– Kako je potraga odmicala tako se povećavao broj ljudi. Na broj sudionika potrage djelomično su utjecale vremenske prilike koje su nam dozvoljavale pretrage na moru, na kopnu i iz zraka.

Načelnik Pavličević izrazio je najdublju sućut obiteljima stradalih djelatnika hidroelektrane.

 

Pročitajte još

GOSPODARSKI KRIMINALITET Nizom kaznenih djela 41-godišnjak pričinio štetu od preko 100 tisuća eura

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist

Vozio pijan i bez važeće vozačke dozvole

Dulist