Aktualno

NA VESELJE NAJMLAĐIH U Lapadskoj školi otvorena prva snoezelen soba u Dubrovniku

Osnovna škola Lapad postala je prva škola u Dubrovniku koja je dobila snoezelen sobu za djecu s teškoćama u razvoju koja je otvorena ovog ponedjeljka, a djeca su je odmah mogla isprobati. Snoezelen soba oblik je multisenzornog prostora koji će djeci s teškoćama u razvoju pružiti sigurno okruženje i poticati ih na interakciju s okolinom. Ovog ponedjeljka djelatnici OŠ Lapad započeli su s prvim edukacijama u snoezelen sobi.

Ravnateljica OŠ Lapad Nikolina Soko zahvalila je Silenteu koji je svojim koncertom prikupljao donacije za ovaj projekt kao i Rotary klubu Dubrovnik i Rotary Satellite kluba Dubrovnik Jug. Zahvalila je i svim zaposlenicima koji su sobu opremili kao i učiteljici djelomične intergracije Ines Kiseljak koja vodi razredno odjeljenje učenika s teškoćama u razvoju.

-Učenici djelomične integracije ponajviše će uživati u ovoj prostoriji. Svi učenici s teškoćama, kao i oni iz redovnog obrazovanja OŠ Lapad za koje se ukaže potreba moći će koristiti snoezelen sobu i to bez nekakvih terapijskih ciljeva, kao nadopuna redovnom obrazovnom procesu. Ti će se učenici osjećati sigurno u ugodnom okruženju, usavršavat će svoju komunikaciju te će ova soba moći udovoljiti njihovim potrebama. Boravak u ovoj sobi omogućit će im da bolje uče i da iz OŠ Lapad izađu kao uspješniji ljudi – istaknula je Soko.

Predsjednik Rotary Satellite kluba Dubrovnik Jug Vjekoslav Kobeščak zahvalio je svima, a posebno Silenteu koji se s njima ‘zdušno bacio’ na ovaj projekt.

-Drago nam je da smo mogli uskočiti i da smo u jedno kratko vrijeme realizirali ideju, počevši od prosinca prošle godine. Realizirali smo je u doba najveće krize i lockdowna te smo organizirali jedan lijepi koncert koji je djeci našeg grada omogućio ovu sobu – istaknuo je Kobešćak.

Socijalna pedagoginja OŠ Lapad Ivana Klarić Ivančić naglasila je kako je ponosna i sretna što mogu djeci omogućiti ovakav vid intergracije.

-Drago mi je da većina naših djelatnika ima priliku proći edukaciju tako da smo kompletno opremljeni, osim materijalom i spravama i stručnim dijelom. Veselim se da će naša djeca imati priliku boraviti u ovoj sobi, poboljšati njihov napredak unutar osnovnog obrazovanja. Nadamo se da nećemo stati na ovome. Lapadska škola je za sada jedina sa snoezelen sobom, ali ne znači da će i dalje ostati jedina – rekla je Klarić Ivančić.

Podsjetimo, sredstva za opremanje snoezelen sobe prikupila su se zahvaljujući donaciji Rotary kluba Dubrovnik i Rotary Satellite kluba Dubrovnik Jug i to donacijskim koncertom dubrovačkog benda Silente i akcijom Online za pravu stvar krajem prošle godine.

Pročitajte još

POVIJESNI TRENUTAK Nakon 1277 dana završena je izgradnja Pelješkog mosta!

Dulist

OD PONEDJELJKA Na ovim parkiralištima Sanitata nećete moći parkirati zbog snimanja

Dulist

Pročitajte tko je u četvrtak i petak bez struje

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija