DuList IN

Na Velikoj sceni predstavljen album ‘Misa svetog Vlaha’ klape Kaše

U sklopu manifestacije Festa 2021 Dubrovnik u četvrtak u Kazalištu Marina Držića odvila se promocija albuma ‘Misa svetog Vlaha’ autora Vicka Dragojevića, a u izvedbi klape Kaše. Riječ je, kako je objasnio za DuList Dragojević, o djelu od devet stavaka, koje je doživilo svoju premijeru na sam dan Feste Parca 2020., iako su se neki njeni dijelovi već izvodili. Na njemu je neumorno radio dvije-tri godine.

– Ljepota toga kada radite na većim formama je što imate dosta vremena. Zanimljivo je raditi na dužim, složenijim stvarima, a ne uvijek na pjesmama od tri i pol minute koje sadržavaju dvije kitice i refren – poručio je.

Misa je, iznosi, skladba – koncert, a napisana je isključivo za ‘a cappella’ pjevanje za muški zbor, odnosno klapu. Stvarajući ovo djelo, surađivao je s Božom Vodopijom koji mu je pomogao u pisanju tekstova za neke dijelove Mise. Kako za Dragojevića blagdan sv. Vlaha nije samo crkveni dan, već i svjetovna manifestacija, po kojoj je Dubrovnik poznat diljem svijeta, obol njegovom obilježavanju rado je dao.

– Sveti Vlaho je Dubrovniku sve. Za svakog Dubrovčanina on je naš zaštitnik, njemu se molimo, od njega tražimo, od njega očekujemo, prema njemu se ravnamo, njemu se obećavamo – tumači glazbenik.

Prethodno promociji, također u okviru manifestacije Festa 2021 Dubrovnik, održan je tradicionalni blagoslov grla glazbenika, organizatora te ostalih vjernika.

Kako je to večeras izgledalo u Vidrinom teatru pogledajte u našoj video i foto galeriji.

Pročitajte još

Otvorene prijave za jubilarni 10. DUFF!

Dulist

NEDJELJA U GRADU Sunčani đir Stradunom za poželjet’

IPAK IMA NEŠTO TURISTA Prve laste ne čine proljeće, ali šire optimizam

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija