DuList IN

Na Velikoj sceni predstavljen album ‘Misa svetog Vlaha’ klape Kaše

Na Velikoj sceni predstavljen album ‘Misa svetog Vlaha’ klape Kaše

U sklopu manifestacije Festa 2021 Dubrovnik u četvrtak u Kazalištu Marina Držića odvila se promocija albuma ‘Misa svetog Vlaha’ autora Vicka Dragojevića, a u izvedbi klape Kaše. Riječ je, kako je objasnio za DuList Dragojević, o djelu od devet stavaka, koje je doživilo svoju premijeru na sam dan Feste Parca 2020., iako su se neki njeni dijelovi već izvodili. Na njemu je neumorno radio dvije-tri godine.

– Ljepota toga kada radite na većim formama je što imate dosta vremena. Zanimljivo je raditi na dužim, složenijim stvarima, a ne uvijek na pjesmama od tri i pol minute koje sadržavaju dvije kitice i refren – poručio je.

Misa je, iznosi, skladba – koncert, a napisana je isključivo za ‘a cappella’ pjevanje za muški zbor, odnosno klapu. Stvarajući ovo djelo, surađivao je s Božom Vodopijom koji mu je pomogao u pisanju tekstova za neke dijelove Mise. Kako za Dragojevića blagdan sv. Vlaha nije samo crkveni dan, već i svjetovna manifestacija, po kojoj je Dubrovnik poznat diljem svijeta, obol njegovom obilježavanju rado je dao.

– Sveti Vlaho je Dubrovniku sve. Za svakog Dubrovčanina on je naš zaštitnik, njemu se molimo, od njega tražimo, od njega očekujemo, prema njemu se ravnamo, njemu se obećavamo – tumači glazbenik.

Prethodno promociji, također u okviru manifestacije Festa 2021 Dubrovnik, održan je tradicionalni blagoslov grla glazbenika, organizatora te ostalih vjernika.

Kako je to večeras izgledalo u Vidrinom teatru pogledajte u našoj video i foto galeriji.

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist