Kultura

NA VELIKOJ SCENI Kafkin ‘Preobražaj’ u teatru!

preobrazaj kmd

Kazalište Marina Držića nakon prošlotjedne uspješne premijere “Ne plaćamo, ne plaćamo” – ovaj tjedan najavljuje niz raznovrsnih izvedbi u teatru.

Gostovanje priznate predstave “Preobražaj” u režiji Hrvoja Korbara prema kultnom tekstu Franza Kafke je na repertoaru 25. & 26. siječnja u 19:30 sati na Velikoj sceni. Također, izvedba lutkarske predstave družine Aster “Ukleti kraljević i čelični Henrik” je 26. siječnja u 17 sati te 27. siječnja u 11 sati na maloj Sceni Bursa.

Predstava “Preobražaj” je nastala kao ispitna produkcija ADU Zagreb u ak.god. 2016. / 2017. pod mentorstvom Ozrena Prohića i Tomislava Pavkovića, nakon čega svoj život nastavlja reprizama na reviji RE:ADU i nizu međunarodnih festivala. Preobražaj iščitavamo kao dramu pojedinca – Gregora Samse, koji se jednog dana probudio preobražen u golemog kukca, ali i kao dramu njegove obitelji.

“Ukleti kraljević i ćelićni Henrik” je bajka Braće Grimm u izvedbi lutkarskog društva Aster Dubrovnik. Ovom predstavom nastavljaju niz uspješnih predstava za najmlađe u čarobnom svijetu za koji su sami članovi kreatori lutaka / režije / izvedbe. Cijena ulaznice za izvedbe na Sceni Bursa je 30kn.

Osim ovog gostovanja na repertoaru će se ovog tjedna naći reprize “Ljubavnik” (23. siječnja – rasprodano) i “Ne plaćamo, ne plaćamo” (27. siječnja u 19:30h). Kazalište će također biti domaćin još jedne Feste od klapa povodom programa u sklopu feste Sv. Vlaha te će svoja vrata mnogobrojnim glazbenicima otvoriti u četvrtak, 24. siječnja od 20 sati.

Sve informacije i rezervacije moguće suna službenoj web stranici te na e-mail: blagajna@kmd.hr ili direktnom online kupnjom putem portala ulaznice.hr.

Pročitajte još

Dubrovačka baština otvara izložbu dubrovačkog kolekcionara Avda Ćimića

Dulist

Jeste li poslušali novu pjesmu klape Kaše ‘Ti si moja sudbina’?

Dulist

Violončelistica Monika Leskovar održala radionicu za mlade glazbenike u Dubrovniku

Dulist