Aktualno

Na školskoj proslavi Brčić poslao poruku Ministarstvu obrazovanja

Na školskoj proslavi Brčić poslao poruku Ministarstvu obrazovanja

Pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja Lidija Kralj ovog je utorak posjetila OŠ Ivana Gundulića u sklopu priprema za eksperimentalnu provedbu kurikularne reforme ‘Škola za život’, ali i današnjeg dana gruške škole.

Tom prigodom zahvalila je ravnateljici na hrabrosti što su se odvažili ući u eksperimentalni program.

-Ta odluka nije bila lagana, ali vjerujem da ćemo tijekom sljedećih mjeseci uvidjeti puno više prednosti nego dilema i nedostataka tog eksperimentalnog programa. Vjerujem ako se svi zajedno primimo posla, ako lokalna zajednica, roditelji, škola, Ministarstvo zajedno rade, obrazovna reforma je samo korak daleko od nas – izjavila je Lidija Kralj.

Ravnateljica škole Vedrana Elez je obećala da će se nastaviti truditi, profesionalno usavršavati i napredovati kako bi djeci pružili što bolje obrazovanje.

-Reforma je potrebna kako bi nas usmjerila u pravom smjeru. Želja mi je da nastavni kadar, čiji sam i ja sam član, dobiju najviše od reforme jer na njima sve počiva. Volio bih kad bi Ministarstvo prepoznalo da su oni ti koji nose sustav i da konačno počnemo svi skupa više uvažavati našu struku. Tada će nas i drugi početi cijeniti kad nas naša kuća najviše cijeni – rekao je ovom prigodom pročelnik gradskog Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić.

Pročitajte još

TURISTIČKE BROJKE U DUBROVNIKU ‘Odličan početak sezone’

Dulist

16 ROTACIJA TJEDNO AMSTERDAM – DUBROVNIK Značajno povećanje broja letova nizozemskog avioprijevoznika

Dulist

[FOTO] OBILAZAK CESTE ZA BOSANKU Franković najavio: Uskoro sastanak s konzervatorima oko lijevog skretača!

Dulist