Županija

Na Osojniku Mali festival folklora i baštine

osojnik29

Tradicija, običaji, kultura, baština, folklor – sve su to riječi koje će obilježiti prvi dan ljeta na Osojniku.

Naime, u subotu 21. lipnja 2014. s početkom u 18 sati na igralištu u Osojniku održat će se već tradicionalni, treći po redu Mali festival folklora i baštine.

Dječji smijeh, radost, pjesma, povici i gluma obilježit će ljetnu pozornicu Osojnika i pružiti posjetitejima dva sata čistog užitka.

Nastupit će kulturno-umjetnička društva iz zemlje i inozemstva, sljedećim redosljedom: KUD Marko Marojica – Župa dubrovačka, KUD Mosor Gata – omiško zaleđe, HKUD fra Petar Bakula – Posušje BiH, Hrvatska nastava u Crnoj Gori, K.U.U. Izvor Zaton mali, KUD Metković, Udruga Dubrovački primorski svatovi, OŠ Orebić – mala Poloneza, KUD Hrvata Bodrog – Vojvodina, Srbija te KUD Sv. Juraj Osojnik.

A na kraju, mala poslastica za sve sudionike i posjetitelje; poznata pripovjedačica, gospođa Jasna Held uvest će nas svih zajedno, i velike i male, u svijet bajki.

Za posjetitelje koji nemaju vlastiti prijevoz osigurana je i autobusna linija, posebni prijevoz, koji polazi s Pila u 17 sati, staje na stanicama: Tomy (stari kolodvor) – Robna kuća Srđ – Nova Mokošica – Osojnik. Povratak s Osojnika je u 21 sat.

Pročitajte još

Mljećani: ‘Nedostaje nam vrtić, veterinarska ambulanta, javni bilježnik, kino i još mnogo toga!’

Dulist

The Guardian uvrstio Cavtat na listu najljepših obalnih gradova i mjesta

Dulist

[FOTO] TRATAMENAT ZA DAN ŽUPANIJE Pogledajte koga je župan ugostio na svečanom objedu

Dulist