Koronavirus u Hrvatskoj

Na letovima Croatia Airlinesa obvezno nošenje maski

koronavirus maska 03

Nacionalni prijevoznik Croatia Airlines od 11. svibnja uspostavlja četiri zrakoplovne linije unutar Hrvatske, a u svim će zrakoplovima biti obvezno nošenje maski. Naime, iz CA navode kako će radi sigurnosti putnika od 4. svibnja biti obvezno korištenje maski za lice.

Molimo donesite svoje maske i nosite ih za vrijeme cijelog leta. Možete nositi dvoslojne pamučne maske za lice, medicinske (kirurške) maske za lice ili filtrirajuće polumaske s ventilom i bez ventila (FFP2/N95) – navode iz Croatia Airlinesa.

-U cilju zaštite zdravlja putnika i osoblja kompanija nastavlja i s provođenjem mnogih drugih već implementiranih mjera. Članovi kabinske posade koji dolaze u izravan kontakt s putnicima i zemaljskim osobljem opremljeni su odgovarajućim zaštitnim sredstvima, zrakoplovi se svakodnevno dezinficiraju, prilikom redovitog čišćenja putničke kabine provode se pojačane higijenske mjere, a osoblju su na raspolaganju različita dezinfekcijska sredstva – ističe su u priopćenju za medije.

Nadalje se navodi kako su zrakoplovi opremljeni visokokvalitetnim filterima za pročišćavanje zraka u putničkoj kabini, koji se uz konstantan protok dovodi iz atmosfere, a zrak u putničkom prostoru cirkulira vertikalno.

Inače, od 11. svibnja Croatia Airlines počinje s djelomičnom obnovom letova unutar Hrvatske i to uvođenjem dva dnevna leta (jutarnji i večernji) na linijama Zagreb – Split – Zagreb i Zagreb -Dubrovnik – Zagreb, a nova mjera nošenja zaštitnih maski odnosi se i na trenutno jedine međunarodne letove koji se obavljaju na liniji Zagreb – Frankfurt – Zagreb, jedanput na dan.

 

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist